Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

‘s-Heerenberg – Jaarlijks op de eeste zondag van december wordt er in ‘s-Heerenberg de Montferland Run georganiseerd. Dit keer, tijdens de 23ste editie van deze race door de Achterhoek, stonden namens Team 4 Mijl Maarten Hindriks en Jacelyn Gruppen aan de start. Jacelyn wist als eerste Nederlandse vrouw de finish te passeren. Maarten kwam als 18de Nederlander over de finish in een nipt persoonlijk record.

De Montferland Run was voor Jacelyn haar derde wedstrijd in drie weken tijd. “Tijdens de wedstrijd moest ik daar wel een beetje de tol voor betalen”, vertelde Jacelyn. “Ik had wat last van pijntjes en kon daardoor niet lekker doorlopen”. Tijdens de 15 kilometer kon ze niet met anderen meelopen en moest ze haar eigen tempo bepalen. Dat tempo bleek uiteindelijk goed voor een tijd van 53.39 en de eerste plaats als snelste Nederlandse van de wedstrijd. “Ik ben blij dat ik mijn plek als snelste Nederlandse heb kunnen vasthouden. Met mijn tijd ben ik niet tevreden”.

Voor Maarten Hindriks was deze race geen wedstrijd om met veel tevredenheid op terug te kijken. Hij wist zijn persoonlijke record weliswaar te verbeteren, maar had daar eigenlijk veel meer af willen snoepen dan twee seconden. “Ik ging weg op een tijd van in de 49 minuten”, vertelde Maarten achteraf. “Tot vijf kilometer lag ik goed op schema voor een tijd laag in de 49 minuten. Helaas kreeg ik daarna last van steken en kramp. Het had niet veel gescheeld of ik was uitgestapt”. Uiteindelijk wist de atleet van Team 4 Mijl de finish te halen in een tijd van 50.49.