Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Apeldoorn, Nantes (FR)

De PEC indoor wedstrijd in Apeldoorn staat al jaren bekend als een goed meetmoment richting het Nederlands kampioenschap indoor. Vandaag stonden 5 atleten van Team 4 Mijl met goede hoop aan de start.

De 800 meter mannen was wellicht het sterkst bezette onderdeel van de dag. Mede door internationale deelname werden nationale toppers Bram Buigel en Wessel van Veenen verwezen naar de B-serie. Bram was er op gebrand een snelle tijd op de klokken te zetten, met een schuin oog kijkend naar de EK indoor limiet van 1.49.00. Bram trok het tempo aan en kon tot 700 meter sterk doorlopen, maar werd daarna bijgehaald. Hij finishte uiteindelijk als tweede in een nieuw indoor record van 1.50.67. ‘Dit voelt een beetje bitterzoet, het was een goede training maar ik was liever in de snelste serie gestart vandaag.‘ Wessel finishte kort achter Bram in een nette 1.51.50. ‘Het voelde goed vandaag! Ik ben indoor slechts 1 keer sneller geweest en de vorm is nog steeds groeiende,‘ aldus een optimistische Wessel. Tom de Leeuw liep een serie later naar wederom een nieuw indoor PR en was zeer tevreden met de tijd en het raceverloop. ‘Vroeger was ik nog wel eens bang om het derde rondje gas te geven, maar nu merk ik dat ik dat steeds beter aan kan.

Tom de Leeuw tijdens zijn 800 meter (foto: Luc Veenstra)

Bij de dames liep Danique Gimbrere haar eerste 800 meter van het seizoen. Deze verliep helaas enigszins teleurstellend. ‘De tijd van 2.23 was niet wat ik had gehoopt vandaag. Het was rommelige race waar wat mensen in de weg liepen, maar dat kan niet de enige reden zijn voor deze tijd.

Tot slot liep Floortje van Kampen op de 400 meter een sterke wedstrijd die leidde tot een nieuw persoonlijk record indoor van 57.78. ‘Ik ben echt heel tevreden! Ik heb nu eindelijk laten zien dat het steeds beter gaat in de trainingen. Ik verzuurde nog wel flink, maar dat gaat hopelijk elke wedstrijd weer wat beter.

Suzanne Voorrips zocht de concerrentie een stukje verder van huis op, namelijk in het Franse Nantes. In een sterk internationaal deelnemersveld hoopte Suzanne op een snelle race. De race verliep echter verre van vlekkeloos aangezien de haas niet op kop kwam en er ook geen klok mee liep. Met veel duw en trekwerk worstelde Suzanne zich naar een 6e plaats in een tijd van 2.09.00. ‘Dit was echt zonde, voor zo’n race reis je liever geen 1000 kilometer. Het enige positieve is dat ik me elke week sterker voel en dat de vorm dichtbij is. Hopelijk kan ik dat de komende races wel laten zien!