Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Grootebroek – Vandaag konden de atleten in Grootebroek voor de laatste keer hun vorm testen met het oog op de Nederlands Kampioenschappen volgende week in Utrecht. Door de harde wind en meerdere regenbuien waren de omstandigheden verre van ideaal, maar dit kon de atleten niet tegenhouden. 

De 400 meter atleten mochten de spits afbijten. Marit Dopheide liep een beste seizoenstijd en een baanrecord van 54.29 seconden. “Ik heb goed mijn taak uitgevoerd ondanks de lastige weersomstandigheden. Met deze race ben ik tevreden en mooi dat dit resulteerde in een beste seizoenstijd!”  Dominique Veninga probeerde in haar race een nieuwe strategie. “Ik opende langzamer dan normaal, maar het lukte me helaas niet om uit dit trage ritme te komen. Anderhalf uur na haar 400 meter mocht ze aantreden als haas bij de snelste 800 meter serie. “Ik had dit nog nooit eerder gedaan en was daarom heel zenuwachtig, maar het ging volgens plan en zo kon ik dag toch nog goed afsluiten!” Danique Gimbrère liep met een tijd van 58.77 twee tiende boven haar PR. “Ik heb eigenlijk de hele race alleen gelopen, dus ik ben tevreden met deze tijd in deze omstandigheden, maar ik denk wel dat het nog harder kan!”

Op de kortste sprintafstand snelde Leonie van Vliet naar een eerste plaats en een tijd van 11.64 seconden. Deze tijd stemde haar tevreden. “Tot twee weken geleden was ik in topvorm, maar door achillespeesklachten is het de laatste weken lastiger om te trainen. Ik weet dat er meer in zit, maar eerst moet het fysiek weer helemaal goed gaan.”

Een viertal atleten vertegenwoordigde Team 4 Mijl op de 800 meter. Bij de vrouwen werd Jetske van Kampen tweede in een tijd van 2.10.28. “Ik ben tevreden met deze race en dit was een mooie prikkel voor aankomend weekend!” Wessel van Veenen kwam in een drukke serie tot een tijd van 1.52.34. “Ik zat iets te ver van achteren en had liever meer voorin gezeten, maar ik heb wel een paar mannen achter me gelaten die dit seizoen al snelle tijden hebben gelopen.” Job IJtsma liep een nieuw persoonlijk record, 1.52.79. Thomas Kwint finishte in 1.54.53.

Jolien de Waard koos er vanwege de harde wind voor om tijdens haar 1500 meter niet op kop te gaan lopen. “De eerste twee dames waren veel sneller dus ik liep in de groep daarachter. Met nog 600 meter te gaan besloot ik te versnellen en dit leverde mij een derde plaats op. Ik vond het leuk om een keer echt te racen.” Tom Hendrikse liep een PR van 4 seconden en finishte in 3.54.98. “Als lange afstandsloper ging ik zonder verwachtingen deze race in. Ik probeerde zo min mogelijk energie te verspillen tegen de wind in en kon nog een goede eindsprint inzetten in de laatste ronde. Een prima race met veel wind!”

Omslagfoto: Bjorn Paree