Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Gent – Een week voor het NK indoor testten zeven atleten hun vorm in Gent. Ondanks de wisselende prestaties wordt er met veel vertrouwen naar het volgende weekend uitgekeken.

Zes van de zeven atleten die naar Gent afreisden kwamen daar voor de 800 meter. Thijmen Kupers, Bram Buigel en Wessel van Veenen starten allen volgende week op het NK in Apeldoorn. Voor Thijmen was deze wedstrijd zijn tweede van dit seizoen. Vorige week wist hij al de limiet voor het EK indoor in Glasgow te lopen. In de derde serie van het hoofdprogramma startte Thijmen zijn race.“Het plan was om vandaag vanaf het begin voorin mee te lopen.” Met een harde start zat hij direct achter de haas. Na het uitstappen van de haas wist Thijmen tot 650 meter de kop de behouden. “Ik had het goed zwaar in de derde ronde, dat was flink afzien. Tussen 650 en 700 meter werd in ingehaald door Aaron Botterman. De laatste 100 meter kon ik wel weer in zijn tempo komen, maar toen had hij het gat al geslagen”. Hij werd uiteindelijk tweede in zijn serie in een tijd van 1.48.69. “Het was een leuke wedstrijd en een goede training. We weten nu goed waar we nog verbeteringen kunnen halen”, besloot Thijmen.

Ook Suzanne liep een 800 meter in het hoofdprogramma. Ze finishte als laatste in haar serie in een tijd van 2.09.41. “Helaas was dit wederom een race met een langzame doorkomst op de 400 meter. Echter, is het ook duidelijk dat mijn 800 meter vorm te wensen over laat. Dit indoorseizoen wordt mijn incassatievermogen goed op de proef gesteld. Gelukkig laat ik mij niet zomaar uit het veld slaan”, besloot Suzanne.

Bram en Wessel liepen samen in een serie van de 800 meter. “Voor mij was het plan om aggressief te lopen en met van voren te laten zien”, vertelde Wessel. Na het startschot nam hij dan ook de eerste positie direct na de haas. Tot 650 meter wist hij zijn positie te behouden, want daarna kwam Nick Marsman en Bram over hem heen. “Ik voelde me niet goed vandaag en de eerste 600 meter gingen ook zwaar”, vertelde Bram. “Toen Nick bij mij voorbij kwam lukte het me om op te schakelen en mee te gaan. Uiteindelijk liep ik mijn sterkste laatste 200 meter van dit seizoen. Dit geeft een goed gevoel naar volgende week.” Bram en Wessel werden respectievelijk tweede en derde in hun serie in 1.50.74 en 1.51.98. Ook Wessel kijkt na deze race met vertrouwen naar het NK: “Ik ben toch aardig tevreden met deze tijd. Volgende week kijken of ik dit ook lukt op het NK.” Na Wessel en Bram liep ook nog Tom de Leeuw een 800 meter. In de voorbereiding op de 1500 meter die hij volgend weekend loopt op het NK in Apeldoorn liep in zijn serie op de 800 meter naar een tijd van 1.58.08.

Danique Grimbrere kwam op de 800 meter tot een nieuwe seizoensbest tijd op de 800 meter. Ze zette de klok stil na 2.22.89. Deze tijd stemde haar niet tot tevredenheid: “Ik liep weliswaar een seconde harder dan mijn vorige 800 meter, maar ik ben nog niet tevreden met mijn tijd. Ik heb er wel alles uitgehaald wat er in zat, maar het was gewoon te langzaam.” Tot slot kwam ook Floortje van Kampen nog in de baan. Zij koos er voor om een 400 meter te lopen. Ze werd derde in haar serie in een tijd van 58.45.