Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Nog geen jaar geleden wist Thijmen Kupers geschiedenis te schrijven door de 800 meter bij de Fanny Blankers-Koen games op zijn naam te schrijven. In een indrukwekkend deelnemersveld wist hij met overtuiging naar de overwinning te sprinten en met 1.44.99 een nieuw persoonlijk record te vestigen. Helaas zal Thijmen in verband met blessureleed dit jaar verstek moeten laten gaan. Hij zal in juni zijn eerste plek van vorig jaar dan ook niet kunnen prolongeren. 

‘Sinds februari loop ik te kwakkelen met een achillespeesblessure en de bijkomende problemen daarvan. Een hardnekkige griepepisode vertraagde het herstel waardoor het revalidatietraject verre van optimaal was.‘ Het is een hardnekkige blessure waarbij Thijmen continu balans moet zoeken tussen rust en belasting. ‘Het vinden van het optimum blijft lastig, maar de juiste koers lijkt nu ingezet,’ aldus Thijmen. 

De komende vier weken zal Thijmen zich, gesteund door zijn revalidatieteam, focussen op trainingen en herstel. ‘Daarna zullen we pas een beslissing maken met betrekking tot het huidige zomerseizoen. Het geeft me rust om me nu nog niet met die beslissing bezig te houden.’