Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Ondanks dat er dit weekend weinig atleten van Team 4 Mijl aan de startlijn verschenen, was het voor het team toch een spannend weekend. Job IJtsma, die in oktober zijn intrede bij het team maakte, debuteerde op het EK cross voor mannen onder de 20 jaar. Hier behaalde hij de 68e plek.
Voor Jacelyn Gruppen was het haar eerste wedstrijd na een lange periode van blessureleed. Zij won de 10km bij de Koude Polderloop in een nieuw parcoursrecord van 36.15.

Lissabon – Na zijn succesvolle klassering bij de Warandeloop op zondag 24 november, was het vandaag eindelijk zo ver: Job mocht aan de start verschijnen bij de EK cross voor mannen onder de 20 jaar. Voorafgaand wist Job niet goed wat hij kon verwachten. Ondanks dat de atleet natuurlijk voor een zo hoog mogelijke klassering wilde gaan, had hij zich ook voorgenomen om zoveel mogelijk te genieten van zijn eerste internationale wedstrijd. Job had zich voorgenomen om, net als bij de Warandeloop, rustig te beginnen om vervolgens halverwege door te versnellen, om zo zoveel mogelijk concurrenten voorbij te snellen. Dit pakte niet helemaal uit zoals hij had gehoopt. Job zei hierover: “Ik startte iets te behoudend, waardoor ik helemaal achteraan liep. Ik ging dus niet hard, maar door het mega zware parcours ging ik alsnog helemaal kapot. Ik heb nog wel wat plekken kunnen opschuiven, maar ik had gehoopt dat er meer concurrenten zouden terugvallen.” Job behaalde de 68e plek van het 115 tellende deelnemersveld. Desondanks was Job erg realistisch over zijn prestatie: “Ik denk dat ik meer had kunnen laten zien, maar je moet niet te veel verwachten van een eerste EK”. Het was daardoor een goede eerste ervaring, die hem motivatie geeft om zich verder te ontwikkelen als atleet.

Nijkerk – Jacelyn verscheen dit weekend aan de start van de 10km van de Koude Polderloop. Door een hardnekkig blessure was zij gedwongen het gehele zomerseizoen haar wedstrijdschoenen op te bergen. Ondanks dat zij niet geheel tevreden kon zijn met haar tijd, resulteerde deze rentree toch in de overwinning en een nieuw parcoursrecord. Jacelyn vertelde over haar wedstrijd: “Qua tijd had ik op meer gehoopt, maar de kop is er weer af. Nu ga ik mijn trainingen verder uitbouwen en genieten van dat ik weer pijnvrij een wedstrijd heb kunnen lopen”.

Omslagfoto: Erik van Leeuwen