Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Haarlem – Op deze warme zondag was het de beurt voor de 800 meter lopers om te laten zien wat ze in zich hadden. Suzanne Voorrips, Jetske van Kampen, Thomas Kwint en Wessel van Veenen kwamen in actie.

Wessel en Thomas mochten in de snelste 800 meter serie starten. Beide atleten liepen vorige week in Vught ook al een 800 meter race, wat voor Thomas resulteerde in een PR van 1.52.75, en voor Wessel 1.54.09. Tot genoegen van Wessel kon hij vandaag een flinke hap van die tijd afhalen met 1.51.73. “Het tempo voelde vandaag al een stuk makkelijker aan. Omdat er veel wind stond ben ik lang in de rug blijven zitten van de atleet voor mij, de laatste 200 kon ik nog goed door versnellen. Ik ben voor nu tevreden met deze tijd. Als ik de trend kan doorzetten loop ik volgende week 1.49 😉 ” Thomas liep helaas minder hard dan vorige week, en kwam na 1.53.89 over de streep. “Ondanks dat het geen super tijd was, ben ik wel tevreden over de race. Door de harde opening weten de coach en ik nu goed waar nog meer aan gewerkt moet worden. Nu weer door trainen zodat ik straks weer harder kan lopen!”

De dames hadden het geluk gebruik te kunnen maken van twee luxe hazen. Coach Sybren Mulder en teamgenoot (en vriend van Suzanne) Thijmen Kupers zorgden voor het tempo, en probeerden Suzanne en Jetske uit de wind te houden. Suzanne wist te finishen in 2.08.17. “Het waren uitdagende omstandigheden met de hitte en harde wind. Ik wilde mijn PR (2.04.04) aanvallen, maar helaas is dat niet gelukt. De harde wind en doorkomst (58 seconden) braken me helaas te vroeg op. Het was wel bijzonder om eens samen met Thijmen aan de start te staan. Ik ben ervan overtuigd dat ik wel in PR vorm ben!” Jetske kwam over de streep in een tijd van 2.10.48. “Voor mij was deze wedstrijd een goede training. De opening was heel hard, waardoor ik na 600 meter al redelijk kapot was, en helaas geen goede tijd kon neerzetten”.

Omslagfoto: Erik van Leeuwen