Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Norg – Op zaterdag 25 november vond de Herfstcross plaats. Namens Team 4 Mijl reisden Maarten Hindriks, Edwin Slijkhuis en Ellen Jansen af naar Norg om voor de winst te strijden. Bij de mannen pakte Maarten de winst en eindigde Edwin als tweede. Bij de vrouwen wist Ellen een derde plek te bemachtigen

De Herstcross vindt jaarlijks plaats in de Langeloerduinen, vlak ten noorden van het Drentse Norg, wat met nog geen half uurtje rijden relatief in de buurt van Groningen ligt. Deze cross kenmerkt zich door zijn zware parcours in het bos met zandondergrond en vele hoogteverschilen. De deelnemers lopen drie maal een ronde van 3 kilometer, waarbij in de laatste 200 meter nog drie flinke zandheuvels liggen.

Bij de mannen werd er al snel een kopgroep gevormd bestaande uit Maarten, Edwin en Olfert Molenhuis. De laatstgenoemde is een oude bekende van het team, hij maakte tot 2014 deel uit van Team 4 Mijl. Bij het ingaan van de tweede ronde had Olfert de leiding genomen, liep Maarten een stukje achter hem en daar weer achter liep Edwin. Maarten meldde: “Edwin en ik moesten even lossen bij Olfert, maar ik kon op de heuvel bij 4,5 kilometer terugkomen met Edwin 15 meter erachter. In de laatste ronde wist ik dat ik zou winnen als ik maar tot de laatste zandheuvels bij Olfert kon blijven.” Dit had Maarten bij het rechte eind en zette met nog 800 meter te gaan een versnelling in. Zo kwam hij zo als eerste over de finish in een tijd van 31.03. “Mooie voorbereiding voor de Montferlandrun volgende week!”, concludeerde Maarten. Edwin bemachtigde in de laatste ronde weer de aansluiting met Olfert en pakte met een eindsprint de tweede plaats in een tijd van 31.09, een seconde voor Olfert. Edwin keek als volgt terug op deze cross: “Mooie strijd vandaag. Ik had zeker vrede met het resultaat, te meer ik met vrij veel trainingen en de Zevenheuvelenloop van vorige week nog in de benen aan de start stond. Komende weken de omvang uitbreiden en trainen voor het langere werk!”

Bij de vrouwen was Ellen aan de start verschenen. Waar er bij de mannen een mooie strijd was voorin, was er voor Ellen minder om voor te vechten. Zij had namelijk zowel voor als achter haar een groot gat met de andere vrouwen. “Ik liep veel alleen en had hierdoor niet een externe motivator om nog harder te gaan”, aldus Ellen. Ze finishte op een derde plaats in een tijd van 36.02. Ze vond het een leuk parcours en was tevreden met de manier waarop ze de heuvels kon lopen. “Mijn vorm is goed en dit is dus kennelijk mijn niveau, maar ik wil graag nog harder lopen”, concludeerde Ellen.