Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Hengelo – Dominique Veninga, Bram Buigel en Leonie van Vliet mochten vandaag starten bij het grootste atletiek evenement in Nederland: De FBK games. Bram en Dominique liepen in het voorprogramma en Leonie mocht zelfs in het hoofdprogramma van start. 

Dominique had zichzelf in Vught in de schijnwerpers gezet, en mocht daarom vandaag starten op de 400 meter. Het lukte haar niet om weer in de 54 seconde te lopen maar alsnog kijkt ze met een goed gevoel terug op haar race. “Ik had gedacht net iets harder te kunnen doorlopen, maar ik ben tevreden met de tijd. Dit is mijn 2e tijd ooit!” Ze finishte als zevende in 55.31. Dominique laat weten op het NK te willen pieken met een tijd in de 54 seconde.

Bram had vandaag weinig verwachtingen nadat hij in Nijmegen nog niet het niveau liet zien waar hij hoopte te zijn. Met een tijd van 1:48,73 vandaag laat hij zien dat hij weer richting zijn niveau van afgelopen indoorseizoen gaat. Bram over zijn race: “Van 1.51 naar 1.48 is een mooie stap en het geeft weer vertrouwen. Zit nog veel meer aan te komen. Daarnaast ook leuk om zo’n evenement mee te mogen maken.”

Leonie mocht een paar uur later in het hoofdprogramma starten op de 100 meter. Ze mocht het opnemen tegen toppers als Dafne Schippers. Ze gaf aan dat de race goed voelde maar de tijd van 11.61 viel een klein beetje tegen. “Ik had wel gehoopt sneller te lopen, maar het was wel echt een super leuke ervaring!” Ze had met coach Eddy gefocust op de start en ze hoopte dat dat vandaag goed zou gaan maar dat viel nog een beetje tegen. Er is dus nog genoeg om aan te werken de komende weken.