Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Nu het wedstrijdseizoen in volle gang is, staan er elk weekend atleten van Team 4 Mijl op meerdere wedstrijden in het binnen- én buitenland. Net als vorige week reisde op zaterdag een delegatie af naar Oordegem (België) en een dag eerder zocht een kleine groep het iets dichter bij huis in Utrecht. Op de terugweg vanuit Oordegem konden veel atleten tevreden terugkijken op hun wedstrijd, met een mooie tijd op zak. In Utrecht was dat helaas niet het geval.

Oordegem (BE) – De Putbos Memorial Léon Buyle Meeting vond plaats op zaterdag 2 juni 2018 met tien atleten van Team4Mijl aan de start, waarvan drie in het hoofdprogramma.

Hoofdprogramma

Suzanne Voorrips snelde naar een derde plaats in de 800m A-race van het hoofdprogramma. Met een tijd van 2.04.32 liep ze weer anderhalve seconde harder dan vorige week en hiermee komt ze erg dicht in de buurt van haar persoonlijk record. Suzanne: “Tactisch gezien was het een uitdagende race waarin ik goed mee kon komen. Mijn vorm in training is nog elke week groeiende, dus ik heb veel zin in de aankomende weken!”

Een half uurtje later was het de beurt aan Leonie van Vliet op de 200m, die eveneens naar de derde plek snelde. Vorige week dook ze voor het eerst onder de 24 seconden en laat hiermee zien in uitstekende vorm te zijn. Met een erg sterk begin en een iets minder laatste stuk liep Leonie naar een tijd van 23.94. “Nu weer sub-24. Ik ben er blij mee dat dit nu sowieso mijn niveau is. Nu hopen dat volgende week alles op zijn plek valt”, aldus Leonie.

Het laatste onderdeel van het hoofdprogramma was de 1500m, de specialiteit van Niek Blikslager. Ook Niek liep vorige week op deze zelfde baan een persoonlijk record. Na een analyse van die race wilde Niek zijn tweede ronde wat sneller doorlopen en zo belandde hij op een tweede plaats in de derde ronde. Nadat het tempo van de groep hier wat inzakte en Niek de kop pakte, had hij helaas niet genoeg meer over om echt hard te gaan het laatste stuk. Met een tijd van 3.48.07 was Niek dan ook niet helemaal tevreden. “Dit is mijn derde tijd ooit, maar ik had op meer gehoopt”, zo meldde Niek.

Voor- en naprogramma

In het voor- en naprogramma werden van lang naar kort de 1500m, 800m en de 400m gelopen. Op de 1500m verschenen Elisa de Jong en Ellen Jansen aan de start. Elisa heeft dit seizoen louter persoonlijk records gelopen en was erop gebrand deze streak voort te zetten. Ondanks een rommelige race waarin ze zelfs bijna meegenomen werd in een valpartij is dit gelukt met een tijd van 4.25.75, weer anderhalve seconde van haar week oude persoonlijk record af. Een tevreden Elisa: “Het voelde veel meer ontspannen en liep ik met ‘meer macht’ dan vorige week.” De serie erna was het de beurt aan Ellen om te laten zien hoe ze er nu voorstaat. Met een tijd van 4.40.71 was ze medium tevreden: “Degelijke tijd voor een eerste 1500m van het seizoen, maar had harder gehoopt.”

Wessel van Veenen en Jelmer Lenstra moesten samen de eer van de 800m-mannen hoog houden. Dit hebben ze uitstekend gedaan. Dankzij een wat ander strijdplan dan de week ervoor liep Wessel een vrijwel vlakke race, wat resulteerde in een persoonlijk record van 1.50.28. “Super tevreden voor nu, die 1.49 komt nu wel erg dichtbij”, aldus Wessel. In dezelfde serie liep Jelmer een tijd van 1.52.03. Hoewel Jelmer indoor al een beetje sneller heeft gelopen, is dit zijn beste tijd outdoor. Jelmer: “De race ging oké, volgende week in Leiden tandje erbij!”

Ten slotte stond er voor maar liefst vijf Team4Mijlers een 400m op het programma. Dominique Veninga, Floortje van Kampen, Henderyke Wonink, Bernice Meijer en Lea Jurdzinski liepen stuk voor stuk deze langste sprintafstand in tijden van respectievelijk 56.51, 57.98, 58.04, 58.77 en 61.20. Dominique liep vorige week sneller dan ooit, maar wist dit deze week helaas niet te herhalen. Floortje, Henderyke, Bernice en Lea liepen hun snelste tijd van het seizoen tot nu toe. Lea: “Ik had de opdracht om in ca. 27 seconden door te komen, dit is goed gelukt.”

Utrecht – Vrijdagavond 1 juni 2018 vond de tweede van de in totaal vijf track meetings in Utrecht plaats. Op deze instuif, waar iedereen zich ter plekke inschrijft, hoopten Danique Gimbrère en Lynn van der Schaaf een mooie 800m-tijd neer te zetten. Helaas konden ze beiden niet tevreden terugkeren.

Danique werd gehaasd door coach Sybren Mulder, die nog af en toe voor dit doeleinde zijn hardloopschoenen aantrekt. Ze liepen samen naar een tijd van 2.23.16. “Iets langzamer dan vorige week en dus niet tevreden. Hopelijk gaat het de komende weken beter!”, zo zei Danique, die over twee weken op het NK Junioren goed wil presteren. Lynn lukte het niet om eruit te halen wat erin zit, ze finishte in een tijd van 2.43.81.