Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Steenwijk – De trainingspakkenwedstrijd in Steenwijk is traditiegetrouw de wedstrijd waar het startschot van het nieuwe baanseizoen klinkt voor de atleten van Team 4 Mijl. Dit jaar was er een kleine groep afgevaardigden namens het team dat deelnam op de 5000 meter.

Met Niek Blikslager als haas gingen Jordy Dikkers, Maarten Hindriks en Wessel van Veenen met z’n vieren aan kop. De eerste kilometers gingen de mannen goed af, maar toch moest Wessel als eerste lossen rond het 2 kilometer punt. Hij vertelt: “Het ging niet helemaal zoals ik had gehoopt. Na zo’n 2200 meter kon ik het tempo niet meer volgen en werd het een eenzame strijd naar de finish.” Ondertussen bleven Jordy en Maarten achter haas Niek aanlopen, op weg naar de 3 kilometer. “Het plan was om de 3 kilometer door te komen rond 9.10 à 9.12 minuten, Niek kwam perfect door in 9.10 minuten”, complimenteert Maarten. Daarna zouden de mannen doorversnellen, maar werden ook de benen zwaar. Het werd strijden naar de finish waarbij de laatste ronde in slechts 65 seconden werd afgelegd dankzij een flinke versnelling. Jordy en Maarten waren tot de eindstreep aan elkaar gewaagd en met slechts een tiende van een seconde verschil kwamen ze als eersten over de finish. Maarten liep 30 seconden van zijn persoonlijk record af en zette een tijd neer van 15.05 minuten. Jordy nam de winst mee naar huis in eenzelfde tijd van 15.05 minuten, hij scherpte eveneens zijn persoonlijk record aan met 40 seconden. “Dit is gelukt dankzij puik haaswerk van Niek en een jagende Maarten in mijn rug. Dit soort teamwork is één van de dingen die Team 4 Mijl echt een top team maken! Samen kun toch altijd net wat meer!” Wessel finishte uiteindelijk in een tijd van 15.59 minuten.

In dezelfde wedstrijd liep ook Tom de Leeuw. Tot 3 kilometer ging het hem makkelijk af, daarna begon het tempo wat in te zakken en nam hij de kop van zijn groep over. “Van 3 tot 4 kilometer heb ik een harde kilometer gelopen, toen begon het wat lastiger te worden om hard te blijven pushen,” vertelt Tom. Wel kreeg hij Wessel in zijn kielzog en kon hij bijna aansluiting vinden. Maar net op het moment dat hij bijna aansluiting had, versnelde Wessel weg. Tom finishte uiteindelijk in een tijd van 16.05, dankzij ‘een goede laatste 100 meter’. Voor Sofie Lövdal was het niet haar dag, ze vertelt: “Het zat er niet in vandaag. Daarom ben ik na 4 kilometer helaas uitgestapt. Op naar de volgende wedstrijd!”

Foto: Ejam Maail