Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Emmeloord – Dit drukke weekend met veel wedstrijden werd vandaag afgesloten met voor Team 4 Mijl zeer succesvolle prestaties bij de Nederlandse kampioenschappen cross onder zware omstandigheden. Op de korte cross bij de vrouwen mocht Elisa de Jong op de hoogste trede van podium plaatsnemen, met naast haar op een tweede plek Jetske van Kampen. Niek Blikslager behaalde een knappe bronzen medaille bij de mannen lange cross. Vlak achter hem finishte Tom Hendrikse als vierde. Bij de lange cross van de vrouwen was er een vijfde plek voor Jacelyn Gruppen.

Elisa had als tactiek de eerste ronde rustig te starten en liep op een tweede positie. De tweede ronde mocht ze los en sloeg ze een gat. Jetske kwam vervolgens nog dichterbij, maar op het laatste stuk werd het gat weer groter. ‘Ik voelde me enorm sterk vandaag en ben heel blij met mijn titelprolongatie! Heel leuk ook dat ik hier samen met Jetske op het podium sta.’ Ook Annet Fledderus stond vandaag aan de start van de korte cross. ‘De wedstrijd viel me erg zwaar, doordat ik de laatste tijd veel 800 meter trainingen heb gedaan en door het zware parcours.’

De lange cross bij de mannen ging over tien kilometer. In de eerste helft van de race sloeg Tom een gaatje met Niek. Vervolgens begon Niek aan een geleidelijke inhaalrace en één kilometer voor de streep had hij het gat gedicht en kon hij er gelijk voorbij. ‘Ik ben erg blij met deze onverwachte derde plaats op dit zware parcours! Tom baalde van de ondankbare vierde plek. ‘Helaas kon ik de derde plek niet vasthouden tot het einde, maar  werd ik ingehaald door een sterke Niek.’  Job IJtsma eindigde knap op een zevende plek.
Jacelyn was de enige atlete van Team 4 Mijl op de lange cross bij de vrouwen. In een sterk deelnemersveld kwam zij als vijfde over de streep.

Bovenstaande foto en omslagfoto: Coen Schilderman