Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Zaterdag 1 augustus verscheen er een tal van Team 4 Mijl atleten aan de start bij de Climax Summer Games in Ede en bij atletiek vereniging Prins Hendrik in Vught. De meeste deelname was op de 800m, met een enkele deelname op de 1500m en de 100m.

Ede: Drie atletes van Team 4 Mijl toonden hun kunnen bij de Climax Summer Games in Ede. Annet Fledderus verscheen voor de vierde week op rij aan de startlijn van haar geliefde 800m. Annet wist dit seizoen al twee keer haar PR te verbeteren en liep tot dusver drie weken op rij een tijd van 2.15. Deze week steeg zij boven haarzelf uit en zette een tijd neer van. 2.13,58. “Ik zat er bij 400m al aardig doorheen, maar kon gelukkig mijn snelheid goed vasthouden wat resulteerde in dit dikke PR! Hier ben ik erg tevreden mee!” vertelde zij de redactie enthousiast.
Jolien de Waard verscheen voor het eerst dit seizoen aan de startlijn van de 1500m. De atlete die al sinds 2011 bij Team 4 Mijl actief is zette in 2018 haar PR neer op een tijd van 4.38.57. Sindsdien is ze bezig met haar kilometer omvang uitbouwen en te werken aan haar belastbaarheid. Haar tijd van 4.44.7 zal haar dan ook nog niet tevreden stemmen, maar de consistentie die zij heeft kunnen vinden in haar trainingsomvang zal zich zeker nog gaan uitbetalen in snellere resultaten.
Anduella Kwasiba liep haar eerste wedstrijd sinds haar deelname aan het NK junioren in Februari, waar zij een zilveren plak behaalde op de 60m. In Ede legde zij de 100m af in 12.44. Ondanks dat zij een heel goed gevoel had over haar wedstrijd kon zij helaas nog niet tot een verbetering van haar pr komen. “Ik ga mij nu focussen op de komende wedstrijden en dan wil ik gaan voor een verbetering van mijn PR” liet Anduella de redactie gemotiveerd weten.

 

Vught: Door de aanscherping van regels rondom het Coronavirus in Belgie werd een geplande wedstrijd in Huizingen afgelast. Dit gat in de wedstrijdkalender wist atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught in enkele dagen op te vullen. Hierdoor konden de 800m specialisten van Team 4 Mijl alsnog hun wedstrijdplanning doorgang laten vinden. Bram Buigel en Wessel van Veenen beten het spits af in de snelste serie. In de race ging een tempomaker van start om de atleten naar een goede tijd te begeleiden. Helaas ging deze te hard weg en kon geen van de atleten de tempomaker volgen. Bram finishte als vijfde in een tijd van 1.51,74. Hij liet weten zich bezeerd te hebben voor de start en pijn te hebben tijdens de race, wat maakte dat dit resultaat hem alsnog tevreden kon stemmen. “ik had niet harder gekund” deelde hij mee over zijn prestatie. Wessel van Veenen liep zijn eerste wedstrijd van het seizoen en voelde zich de laatste tijd in training erg goed. Wessel eindigde als zevende in een tijd van 1.54,09. “Ik kon tot 650m goed mee met de groep maar daarna liepen mijn benen vol en moest ik strijden tot de finish” vertelde Wessel over zijn wedstrijdverloop.
In de tweede serie van de 800m verscheen Thomas Kwint. Na zijn goede prestatie van afgelopen weekend in Heerenveen keek hij uit naar zijn volgende wedstrijd. Dat zijn goede vorm al zo snel tot een mega PR van 1.52,75 zou leiden had de nuchtere Groningse atleet niet verwacht. “De wedstrijd ging goed, ik liep in PR in een race waarin nog dingen te verbeteren zijn. Dat geeft ruimte voor een snellere tijd in de aankomende races”. De redactie kijkt net als Thomas uit naar zijn volgende wedstrijden.

Suzanne Voorrips en Jetske van Kampen verschenen aan de startlijn van de vierde serie van de 800m. De series waarin ingedeeld op basis van persoonlijke records, wat maakte dat de snelle dames de strijd aangingen met mannen van een gelijk niveau. Dit resulteerde voor Suzanne in een vijfde plaats in haar serie, waarmee zij als derde vrouw in het totale veld eindigde. “Het was een interessante race. Deze tijd van 2.05.29 is mijn snelste van dit seizoen en is weer een mooie stap in de goede richting!”  Jetske volgde Suzanne op drie seconden en eindigde daarmee in een tijd van 2.08,45. Deze tijd betekende voor Jetske ook een snelste seizoenstijd, wat laat zien dat ook haar vorm groeiende is.

 

Image may contain: 1 person, outdoor, text that says "rimaver Reizen RUNX © Bjorn Parée"

Thijmen Kupers steekt zijn duim op naar Suzanne Voorrips na haar finish op de 800m

 

Foto omslagfoto: Bjorn Paree