Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Hilversum –  Zaterdagmiddag vonden de Arena Games plaats in Hilversum. Jaarlijks is dit één van de grotere baanwedstrijden die in Nederland wordt georganiseerd. Bram Buigel bewijst dat zijn vorm goed zit en breekt voor het eerst dit seizoen de 1:50 grens. Ook Wessel van Veenen, Carlijn Wagenaar, Floortje van Kampen en Tom de Leeuw lieten mooie prestaties zien.

Op de 800 meter lukte het Bram eindelijk om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij wist in een sterk internationaal veld naar de derde plek te snellen in een nieuw persoonlijk record van 1:49.87. Na zijn sleutelbeenbreuk eerder dit jaar bewijst hij weer helemaal terug te zijn. Wessel liep in dezelfde serie naar een achtste plek in 1:51.66. Hij reageerde na afloop: ‘Wel jammer dat ik het niveau niet had vandaag, maar ik heb alles gegeven dus kan mezelf niets verwijten.’ In een langzamere serie wist Tom knap tweede te worden in 1:55.00. Bij de vrouwen liep Carlijn dezelfde afstand en werd hier achtste. Floortje van Kampen werd zesde op de 400 meter bij de vrouwen.

Eltham (UK) – In het Britse Eltham stonden Suzanne Voorrips en Niek Blikslager voor Team 4 Mijl aan de start. De twee atleten uit Groningen reisden af naar deze plek om deel te nemen aan een sterke internationale wedstrijd. Suzanne werd zesde bij de vrouwen op de 800 meter en Niek eindigde in de top-10 op de 1500 meter.

Aan de binnenkant lopend, uit de wind en achter de snelste lopers aan, volgde Suzanne de top vrouwen uit het veld. Met een sterk laatste stuk liep ze naar een knappe zesde plek in 2:04.72. ‘Achteraf had ik misschien iets meer van voren kunnen zitten maar ik ben blij hoe deze wedstrijd is verlopen. Nog twee 800 meter wedstrijden te gaan en ik hoop dat ik er nog een schepje bovenop kan doen’, vertelde Suzanne na haar wedstrijd. Niek had iets minder geluk met zijn serie en moest een groot deel tegen de wind in lopen. Hierdoor was hij na 1000 meter helemaal leeg. ‘ik heb nog wel gesprint, maar de tijd was niet goed: 3.51.61′, aldus Niek.