Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Martenshoek – Zondagmiddag liepen Niek Blikslager en Maarten Hindriks een regenachtige 7 kilometer wedstrijd. De Essity 7 kilometer van Martenshoek lijkt vaak een goede generale repetitie te zijn voor de 4 Mijl van Groningen. Niek trok aan het langste einde en Maarten kon ook het podium beklimmen. Niek zou eigenlijk starten bij een andere wedstrijd, maar op Texel bleek het onverantwoord om te lopen.

Niek liep een sterke wedstrijd, en werd op de hielen gezeten door aankomend teamgenoot Tom Hendrikse. ”Ik moest wel goed mijn best doen om Tom los te lopen, dus er resulteerde een snelle tijd”, meldde een nuchtere Niek. De tijd van 20.13 bleek uiteindelijk een stevig parcoursrecord te zijn, die tot op dat moment in handen was van een familielid van Niek. Over twee weken zal Niek bij de 4 Mijl opnieuw een poging doen om een familierecord, en tevens teamrecord (18.45) te ontfutselen. In Assen kwam Niek twee weken geleden al dichtbij. Hij won daar de plaatselijke 4 mijl in een tijd van 18.53.

Maarten liep een degelijke wedstrijd na een periode van intensieve revalidatie. Vier maanden lang heeft hij zijn beste beentje voorgezet en dit bleek niet voor niets te zijn, want hij behaalde een mooie derde plaats in 22.26. Hij had een progressief schema meegekregen van coach Mulder, en kon dit goed uitvoeren. Zijn snelheid bleek in de laatste kilometer nog aanwezig, en dit belooft wat voor de 4 Mijl van Groningen. ”Ik ben tevreden voor nu. Zeker omdat ik weet dat ik nog van ver moet komen en nog niet op mijn oude niveau ben”, vertelt Maarten.

Omslagfoto: Martin Borgman