Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Texel/Almere – Zondag 30 september werd er door een tweetal atleten gelopen, de een op Texel en de ander in Almere. Niek Blikslager nam deel aan de 10 kilometer tijdens de 12e editie van de Texel Halve Marathon en Fabian ten Kate kwam in actie bij de 30 van Almere.

Ieder jaar wordt er in september de Texel Halve Marathon georganiseerd waarbij deelnemers kunnen starten op de halve marathon, 10 kilometer of op de 6 kilometer. Dit jaar stond Niek Blikslager aan de start van de 10 kilometer, zijn eerste serieuze poging op deze afstand. Direct na de start, die op de veerboot plaatsvond, vormde Niek met een groep van vier andere mannen de kop van de wedstrijd. Samen konden ze goed optrekken en na 6 kilometer zette Niek een versnelling in waardoor hij een gat kon slaan. Dit resulteerde uiteindelijk in een eerste plaats met een parcoursrecord van 30:24 minuten. Een tevreden Niek vertelde na de wedstrijd: ‘Ik ben erg tevreden met de tijd. Het geeft mij veel vertrouwen voor de 4 mijl van Groningen die over twee weken plaatsvindt.

Op dezelfde dag ging ook Fabian ten Kate van start. Zijn doel in Almere was om zo relaxed mogelijk drie rondes van 10 kilometer te lopen in een tijd van 37:30 minuten, dit met het oog op het feit dat hij in oktober teamgenoot Jacelyn Gruppen gaat hazen tijdens de marathon van Amsterdam. De vlakke en snelle rondes in en rondom Almere-Poort gingen Fabian goed af: ‘Ik liep de rondes uiteindelijk iets harder (ca. 37:02 min/ronde) dan gepland, maar dit ging erg makkelijk’. Na drie rondes kwam Fabian over de finish in een tijd van 1.51.07. Voor Fabian was de testwedstrijd geslaagd en hij mocht ook nog de tweede prijs mee naar huis nemen.