Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma. Vrijdag was er de Track Meeting in Utrecht en op zondag de Grote Prijs Stad Lokeren.

Lokeren

Niek Blikslager en Tom de Leeuw kozen er voor een 1500 meter te lopen in het Vlaamse Lokeren. Voor beiden was dit een afstand die ze dit seizoen nog niet hadden gelopen. Na een aantal langere afstanden op de weg en op de baan was het voor Niek een goede snelheidsprikkel. Het werd een vlakke race en met een snelle laatste 100 meter wist Niek zijn PR aan te scherpen naar 3.46.39. ‘Deze wedstrijd had geen hoge prioriteit dus ik was al blij als ik in de buurt kwam van mijn PR, nu was ik zelfs sneller dus hier ben ik heel tevreden mee.’
Tom de Leeuw had zich dit seizoen vooral gericht op de 800 meter dus het tempo voelde aan het begin erg makkelijk aan. Daarna zakte het veld wat in maar door een sterke laatste 300 meter finishte ook Tom in een nieuwe persoonlijke besttijd van 3.55.40.

Utrecht

Een viertal dames ging twee dagen eerder van start tijdens de derde Utrechtse Track Meeting van het jaar. Deze wedstrijden staan bekend om hun grote aantal series aangezien het een instuifwedstrijd is waaraan iedereen mee mag doen. Op de 800 meter hadden Sofie Lovdal, Carlijn Wagenaar en Danique Gimbrere zich met een langzame tijd ingeschreven om zo zonder gedoe achter coach en haas Sybren Mulder aan te kunnen. Het plan was om in een vlakke race naar een tijd rond de 2.16 te lopen. Sofie: ‘Het tempo voelde snel aan in het begin, dus de eerste 500 liep ik wat achter. Daarna kon ik wel goed doorzettten en Carlijn de laatste 100 meter inhalen.‘ De tijd van 2.17.89 stelde tot tevredenheid, aangezien Sofie zich vooral richt op de 1500 en de 3000 meter. Vlak achter Sofie kwam Carlijn als tweede over de finish in 2.17.99. ‘Ik opende wat harder dan vorige week en het voelde ook zwaarder aan. De tijd was wat langzamer dan vorige week maar het was goed om op deze manier er achter te komen wat voor prikkels ik nodig heb om nog betere tijden te lopen.‘ Danique finishte als derde in een kleine seasons best, maar was nog niet geheel tevreden. ‘De race was oke, niet super. Tot 600 meter kon ik Sofie goed volgen maar daarna moest ik haar laten gaan. Ik had gehoopt op een snellere tijd, maar ik ben ook blij dat mijn basisniveau rond de 2.19 ligt nu.

Tot slot mocht Sybren voor de tweede keer aan de bak om Elisa de Jong naar een snelle 1500 meter te loodsen. Helaas verliep de start wat chaotisch en kostte het veel energie om direct achter Sybren te komen. ‘Van 400 tot 1000 meter heb ik te hard doorgelopen waardoor het lichtje te vroeg uit ging. 4.24 vandaag vond ik eigenlijk wat te langzaam, er zit meer in dan dit. Maar misschien ben ik ook een beetje verwend geraakt omdat ik tot nu toe elke wedstrijd een record liep,‘ aldus Elisa.