Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Amsterdam– Op deze frisse zondagochtend was het Vondelpark in Amsterdam het strijdtoneel voor menig hardloper, waaronder Niek Blikslager.

Na een pittige trainingsweek stond Niek niet met geheel frisse benen aan de start. De wedstrijd van vandaag stond namelijk in het teken als trainingsloop voor het Nederlands Kampioenschap 10 kilometer over 3 weken in Schoorl. ‘Het plan was om hard te starten en daarna zo lang mogelijk kilometers onder de 3 minuten door te blijven lopen. Dit ging goed, alleen moest ik vanaf 4 kilometer steeds de buitenbocht nemen om de andere lopers in te halen.

Zonder enige concurrentie liep Niek overtuigend naar een persoonlijke besttijd van 29:53, een halve minuut sneller dan bij zijn debuut op deze afstand in september.
Dit was een goede generale voor het NK, ik had niet verwacht nu al onder de 30 minuten te lopen,‘ meldt een tevreden Niek. Komende week vertrekt Niek samen met teamgenoten Maarten, Jolien en Marcella naar Malaga om de puntjes op de I te zetten in de voorbereiding naar het NK.