Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Bij de editie 2020 van PEC indoor mochten dertien atleten van Team 4 Mijl zich in het vierbaans omnisport met de concurrentie meten. Diverse atleten lieten hierbij zien dat ze in aanloop naar het Nederlands indoor kampioenschap in vorm aan het raken zijn. Zo liepen Jetske van Kampen en Annet Fledderus persoonlijke records op de 800 meter terwijl Bram Buigel en Suzanne Voorrips op diezelfde afstand podiumplaatsen wisten te bemachtigen. Op de 400 meter verbraken Floortje van Kampen en Danique Gimbrere hun persoonlijke indoor record en werden er over de hele linie snelle tijden gelopen.  

800 meter
In de eerste serie liep Annet haar eerste indoorwedstrijd van het seizoen. Met 2.19.43 liep ze een indoor PR en kwam ze als derde over de finish. In de snelste vrouwenserie waren het Suzanne en Jetske die Team 4 Mijl vertegenwoordigden. Suzanne liep ruim drie rondes mee in het kielzog van Sanne Verstegen en kwam in 2.05.72 als tweede over de streep. “Dit ging heel goed, wederom twee seconden sneller dan de vorige race en mijn tweede indoor tijd ooit!” Jetske wist in dezelfde race zelfs een indoor PR te lopen en kwam na 2.07.88 tevreden over de finish. “De volgende wedstrijd ga ik harder starten en hoop ik dat er nog meer in zit.”. Tiba Miran liep in de snelste serie bij de meisjes junioren B mee en finishte na 2.31.31.

Bij de mannen mocht Thije Tjebbes van start in de derde serie.  Hij begon sterk op kop en de eerste 500 meter gingen volgens plan. “Helaas lukte het niet om aan te haken toen ik in werd gehaald en ik liep diep het zuur in.” In de volgende serie streden Tom de Leeuw en Thomas Kwint met vijf andere mannen om de eerste plek. Tom: “Ik zat in het begin helaas iets te ver naar achter waardoor ik niet zo hard opende.” Na 500 meter nam hij de kop over en eiste de overwinning op in 1.55.97, helaas iets langzamer dan hij wilde. Ruim een halve seconde achter hem kwam Thomas na 1.56.40 ook met gemengde gevoelens over de eindstreep. “Ondanks het uitvoeren van het raceplan was dit niet de tijd waarop ik gehoopt had.” Bram startte in de snelste serie van de dag en trof daar concurrentie in de vorm van onder andere Jurgen Wielart en Nick Smidt. Bram begon achterin het veld en wist dankzij een inhaalslag in de laatste ronde een derde plaats te bemachtigen in 1.50.86. Bram: “Ik ben heel blij dat ik in mijn tweede indoorwedstrijd alweer zo dicht in de buurt van mijn PR kom.”

Danique tijdens het NK indoor 2019

400 meter
De sprintsters van het team waren goed vertegenwoordigd op de 400 meter, en hielden allen een positief gevoel over aan hun race. Floortje mocht in de eerste serie het startblok in, en kon in tegenstelling tot twee weken geleden heel ontspannen lopen. “Normaal ben ik tussendoor altijd heel erg met de tijd bezig, maar nu kon ik veel beter focussen.” Haar eindtijd van 57.72 is tevens een indoor PR! Ook Dominique Veninga verbeterde met 57.45 haar
tijd van twee weken geleden. “Met dezelfde opening finishte ik nu zes tienden sneller!” aldus een tevreden Dominique. Danique liep in 59.76 een dik persoonlijk indoor record en haar tweede tijd ooit op de 400 meter. “Ik kon de tweede ronde goed doorlopen, dus daar ben ik blij mee! Mijn opening ging nog wel iets te traag in 29.4.” Vlak achter haar liep Eva Mollema haar eerste indoorwedstrijd van het seizoen. “Ik had met Eddy afgesproken alleen maar te letten op ontspannen uitvoering en dat ging eigenlijk erg goed!” Zij zette daarmee haar seizoensbeste tijd op 60.57.  

1500 meter
Sofie Lovdal mocht op de 1500 meter de strijd aan gaan met de Nederlandse dames. Zij wist haar seizoensbeste tijd aan te scherpen naar 4.43.39 en bemachtigde daarmee de tweede plaats. “Er is nog ruimte voor verbetering, maar ik ben heel blij dat ik dit seizoen zo belastbaar ben dat ik indoor kan lopen.”