Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Drachten/Veenendaal/Leiden -Zondagmiddag 27 mei waren zes Team 4 Mijl atleten te bewonderen bij de tweede ronde van de  competitie. In Drachten en Veenendaal zetten zij hun beste beentjes voor. Jacelyn Gruppen deed dit bij een wegwedstrijd in Leiden en kon met haar derde plaats de bloemen op het podium in ontvangst nemen.

In  Drachten werd een tweede divisie wedstrijd voor de competitie georganiseerd. Namens Team 4 Mijl namen hier vijf atleten aan deel. Fabian ten Kate liep voor de herenploeg van GSAV Vitalis een 1500 meter. In warme omstandigheden ging Fabian op zoek naar een persoonlijk record. ‘Na 700 meter ging ik mijn clubgenoot Niels Gersonius voorbij en liep ik ook bij de rest van het veld weg. De warmte werd toen wel steeds meer een factor, maar ik kon gelukkig nog wel het tempo vasthouden. De laatste ronde zal zeker geen schoonheidsprijs meer hebben verdiend, maar het was wel genoeg voor een PR’.  Na een aantal jaar te zijn blijven steken in de 3.59, kan Fabian nu 3:58.89 bijtekenen.

De damesploeg van Groningen Atletiek verscheen ook in Drachten aan de start. Danique Gimbrere kwam als eerste dame in actie op de 800 meter. Zij liep naar een zesde plaats in 2.22.69. Dominique Veninga en Lea Jurdzinski verzorgden vervolgens de sprintafstanden. Lea liep eerst een 100 meter in 12.50. Later op de middag kwam zij tot 26.94 op de 200 meter. Dominique liep op deze 200 meter een tijd van 25.52. Lynn van der Schaaf moest op het heetst van de dag aantreden voor haar 400 meter. Ze verwachtte een persoonlijk record, maar dit lukte haar niet: ‘Ik had toch best veel last van de warmte en er stond ook wat wind, de start ging wel goed tot ongeveer 200 meter’.  Lynn finishte in 1.06.54 en liep tot slot samen met Dominique en Lea een 4×100 meter estafette.

Jordy Dikkers kon voor zijn club AC TION in de eerste divisie van start in Veenendaal. Hij trad aan op de 5000 meter. Het was aan de warme kant voor een 5000 meter, maar toch kon Jordy naar een nieuw persoonlijk record snellen in een tijd van 15.43.11.

Leiden Marathon
Tijdens de Leiden Marathon heeft Jacelyn op de 10 kilometer een verdienstelijke derde plaats behaald in een tijd van 34.57. De start werd een half uur uitgesteld, mede vanwege de warme omstandigheden en onwel wordende deelnemers op de langere afstanden. Jacelyn vertelt: ‘Ik zag behoorlijk tegen de warmte op. Na 3,5 km moest ik de kopgroep met de eerste drie dames laten gaan. Ik had het te warm en wilde niet te vroeg al pushen. Dat bleek een slimme zet, want na een aantal sponsen en door m’n eigen tempo te lopen, kon ik na 8 km de derde dame nog passeren. Heel tevreden met deze tijd, want was het afzien in de hitte’.