Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Lisse – Zaterdag 19 mei ging het Nationaal Baancircuit van 2018 van start met de Ter Specke Bokaal in Lisse. Namens Team 4 Mijl namen zeven atleten deel. Suzanne Voorrips behaalde een derde plaats op de 400 meter en Tom de Leeuw scherpte zijn persoonlijk record aan op de 1500 meter.

Floortje van Kampen en Lea Jurdzinski beten het spits af in de eerste serie van de 400 meter. De wind en de lage temperatuur zorgden voor getemperde verwachtingen voor deze 400. Floortje liep een fractie sneller dan in Vught en noteerde 58.47. Lea liep haar eerste 400 meter van het seizoen in 62.40. Ze wist vooraf niet zo goed wat ze kon verwachten, aangezien de trainingen wisselend qua resultaat waren. ‘Ik was in eerste instantie niet zo tevreden omdat het niet heel sterk aan voelde en ik al na 200m verzuurde. Maar achteraf mag ik best tevreden zijn, zeker gezien de weersomstandigheden. Maandag lekker knallen in Tilburg op de 100 en 200 meter, daar kijk ik al erg naar uit!’. Suzanne startte in de laatste serie en was tevreden over haar uitvoering. Ze finishte  in 56.94 op een derde plaats. ‘Het kan maandag nog wel een dikke seconde harder denk ik nu ik deze benen heb’, aldus een montere Suzanne.

Foto: Bjorn Parèe

Tom startte samen met Maarten Hindriks in de snelste serie van de 1500 meter. Ze liepen beiden een verdienstelijke race en finishte respectievelijk in 3.56.61 en 3.57.60. Voor Tom betekende dit een persoonlijk record met vier seconden. Tom over zijn race: ‘Ik ben heel erg tevreden. Ik opende, achteraan in de groep, de eerste 400 redelijk langzaam (65). Daarna was het goed mee blijven lopen tot 1000 meter. Daarna voelde ik me nog erg goed en kon ik de laatste 500 nog hard door versnellen in ongeveer 1:15.’

Op de 800 meter scherpte Bram Buigel in de derde serie zijn snelste seizoenstijd aan tot 1.51.74. De haas van dienst ging te snel en daardoor liep Bram 700 meter op kop. Hij moest uiteindelijk één atleet voor zich dulden bij de eindstreep. In de laatste serie opende Wessel van Veenen zijn seizoen in 1.51.72. Wessel vertelt: ‘Vanmiddag stond ik met goede moed en een paar frisse benen na een rustweek aan de start in Lisse. Al vrij snel zat ik in de rug van Vincent Hazeleger en ik kon tot 700 vrij gecontroleerd meelopen. Toen ik hem inhaalde het laatste stuk verzuurde ik wel flink en kwam hij er helaas weer voorbij’. Wessel en Bram verwachten dat het komende weken sneller kan.