Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Brunssum – De 31e editie van de Parelloop in Brunssum vond dit jaar plaats op 24 maart. Bij deze wegwedstrijd met zowel nationale als internationale topdeelname stond ook een viertal atleten van Team 4 Mijl aan de start van de 10 kilometer.

Om 12.00 klonk het startschot voor Henk Kramer, Maarten Hindriks, Elisa de Jong en Lianne van de Belt. Maarten ging behouden van start en was gefocust op een tijd onder de 31 minuten. Samen met Henk legde hij de eerste 6,5 kilometer af, maar bij beide mannen ging het niet makkelijk. Door de heuvels in het parcours kwam Maarten niet lekker in de wedstrijd, en het lukte Henk niet goed om door te zetten: “Ondanks dat mijn fitheid goed was, kon ik toch geen goede prestatie leveren. De benen draaiden soepel, maar ik kon niet pushen”. Toch streden ze door. In de laatste kilometer kwam Henk weer in het vizier van Maarten, die nu moeite had om mentaal er voor te gaan. Ondanks dat Maarten niet helemaal tevreden was met zijn tijd van 32.05 minuten, wist hij er nog wel een positieve draai aan te geven: “Een jaar geleden liep ik deze tijd als PR, terwijl het vandaag voor geen meter draaide. Dat geeft wel aan hoeveel ik vooruit ben gegaan en wat er misschien allemaal wel niet voor moois kan gebeuren.” Henk finishte slechts op korte afstand voor Maarten in een tijd van 31.54 minuten.

Bij de dames streden Elisa de Jong en Lianne van de Belt ook mee met de 10 kilometer. Elisa haar doel was om deze afstand in een tijd van 35.15 minuten af te leggen. Naar eigen zeggen startte ze wat te hard waardoor de wedstrijd pittig werd. Dit werd nog versterkt door het feit dat ze weinig tegenstand had en steeds alleen liep. Ze voegt daar aan toe: “Ik merk dat een 10 kilometer nog wat buiten mijn comfort zone ligt, wellicht een kwestie van meer doen om tot betere prestaties te komen.” Toch heeft de atlete genoten van de sfeer en wist ze een persoonlijk record te lopen van 35.31 minuten. Lianne volbracht haar wedstrijd korte tijd achter haar in een tijd van 36.35 minuten. Ook zij liep de gehele wedstrijd alleen en ervoer de heuvels als pittig. “Ondanks de heuvels vond ik het een mooi parcours en een leuke ervaring om in een klooster te overnachten!”, besluit ze.

 

Foto: Ejam Maail