Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Apeldoorn – Op zondag 4 februari was de Midwinter Marathon in Apeldoorn een laatste voorbereiding op het NK 10 km dat volgende week in Schoorl zal plaatsvinden. Een vijftal atleten van Team 4 Mijl stonden vandaag aan de startlijn op zowel de 10 Engelse mijlen als op de 8 km. Ondanks de koude temperaturen werden er goede prestaties neergezet.

De 10 Engelse mijlen

Edwin Slijkhuis mocht vandaag het spits afbijten op de 10 Engelse mijlen. Als opdracht had hij meegekregen om vooraf aan de wedstrijd een uur in te lopen, maar door tijdgebrek lukte dit niet. Toch stond Edwin goed opgewarmd aan de start. ‘Het eerste deel heb ik steady gelopen’, vertelt Edwin, ‘daarna ben ik gaan versnellen’. Dit resulteerde in een 6e plaats met een tijd van 53.51. ‘In totaal heb ik bijna 30 kilometer gelopen. Ik ben tevreden met mijn resultaat en dit is een goede marathonprikkel. Nu is het tijd om uit te rusten voor het NK 10 km in Schoorl volgende week!’ besluit Edwin.

De Acht van Apeldoorn

Later op de dag was het de beurt aan Henk Kramer, Maarten Hindriks, Jacelyn Gruppen en Ellen Jansen om hun startnummer voor de Acht van Apeldoorn op te spelden. Voor Henk een bijzonder moment, want dit was zijn eerste wedstrijd sinds 15 maanden. ‘Het voelde goed om eindelijk weer te mogen strijden! Hoewel de knikkers volgende week pas echt verdeeld worden, voelde dit heel lekker!’ liet een opgetogen Henk weten. Na 8 km zette hij de klok stil op 25.57. Vlak voor Henk kwam Maarten Hindriks over de finish. Hij vertelt: ‘Ik mocht niet te hard starten, maar dit ging niet helemaal volgens plan, ik liep veel te langzaam’. De klim berg op met 60 hoogtemeters waren ook niet in het voordeel van de loper uit Assen. Gelukkig zag Maarten het licht na 6 km weer, ‘ik kwam eindelijk een beetje in het ritme waardoor ik nog een mega versnelling kon plaatsen in de laatste twee kilometer’. Uiteindelijk kwam Maarten als 24e over de finish in een tijd van 25.45.

Naast de mannen streden ook twee dames van Team 4 Mijl vandaag mee op de 8 km. Jacelyn Gruppen stond met een behoorlijke portie zenuwen aan de startlijn, vanwege een blessure in de afgelopen weken. ‘Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten op dit moment, maar ik wilde zo dicht mogelijk bij mijn tijd van vorig jaar (27.14) in de buurt komen’, vertelt Jacelyn na afloop. Tijdens de wedstrijd kon ze zich helaas niet aan anderen optrekken en moest solo de 8 km volbrengen. Jacelyn wist in een tijd van 27.36 nog redelijk fris over de finish te komen. Ze besluit: ‘Dit is een goede prikkel voor het NK 10 km van volgende week in Schoorl’. Ellen Jansen overtrof vandaag haar eigen verwachtingen. ‘De vorm was niet wat hij moest zijn de afgelopen maanden, maar de afgelopen weken merkte ik dat ik beter werd’, vertelt de atlete uit Oldeberkoop. Na 30.08 kwam Ellen over de finish, veel eerder dan zij zelf had verwacht. ‘Het stemt me erg positief voor het NK 10 km van volgende week!’, reageerde een verbaasde Ellen na afloop.

De resultaten van vandaag beloven veel goeds voor volgende week. Dan vindt het NK 10 km plaats in Schoorl waar Edwin, Ellen, Elisa, Fabian, Jacelyn en Maarten aan de startlijn zullen verschijnen.

 

Foto: Kevin Hagens