Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Groningen:

De Zac Freudenberg Cross mag een echte thuiswedstrijd worden genoemd. Op het bijzonder modderige en drassige parcours in het Groninger stadpark wordt normaal gesproken elke zaterdag getraind door het team. Vandaag was dit het strijdtoneel voor Frank Blikslager en Adriaan Fransen, die meededen aan de lange cross. Na de start was duidelijk dat Zac Freudenberg zelf, Frank en Adriaan uit zouden gaan maken wie er ging winnen.
Frank kon lang in het spoor van Zac Freudenberg blijven, maar moest na een valpartij helaas lossen en kon de afstand niet meer goedmaken. “Veel modder, geen moment echt lekker ritme kunnen draaien Toen ik twee maal achter elkaar onderuit ging was ik de aansluiting kwijt”. Adriaan Fransen moest flink wat terrein op Frank en Zac toegeven en kwam als derde over de streep. Adriaan was niet tevreden en stelde “Crossen is totaal niet mijn ding, toch ontspannen gelopen na een zware trainingsweek, op naar de 30 kilometer van Schoorl!”

Dortmund:
Zonder modder en regen werd bij de oosterburen in de indoorhal van Dortmund door Arjan Bloem, Suzanne Voorrips, Britte Duijn en Jasper Sinnema 60m, 400m en/of 800m gelopen.
Arjan meldt op zijn twitter:”Eerste wedstrijd van 2012 is een feit! 400 meter in 50.41 seconden. Aardig tevreden, al was de race niet helemaal super! Nu op naar de 800!”
Suzanne Voorrips debuteerde op de 800m indoor. Ondanks dat ze de indoorhal als benauwd ervaarde wist ze een halve seconde harder te lopen dan haar outdoor pr.”Het was wel heel zwaar, maar ben best tevreden met 2.17.26″ aldus Suzanne
Britte Duijn liep zowel de 60m als de 400m. Op de 60m kwam ze in de finale tot haar snelste tijd: 8.29 sec. Op de 400m was de studente rechten een halve seconde sneller dan ze in begin deze maand in Apeldoorn was. Met 59.36 werd ze tweede in haar serie.
Tot slot was het de beurt aan Jasper Sinnema. Hij liep zijn eerste 800m van dit jaar in 1.57.23, daarmee bleef hij een kleine 3 seconden boven zijn beste 800m tijd. “Deze tijd is een aardig begin, de race ging ok maar de opening zal harder moeten” aldus Jasper.