Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

<p style="text-align: justify;">Op het 8.2 km lange parcours in Taft, Californië is Paul erin geslaagd om Billy Nelson te verslaan. Het parcours was niet bepaald in Paul zijn voordeel gezien het deel tussen mijl 1 en mijl 3 praktisch alleen maar omhoog ging, daarna een steile mijl naar beneden en een laatste kleine 2km op een sterk glooiende weg.
Paul deed 25.51 min over het 8.2km lange parcours en liep daarmee bijna 2 minuten weg bij Nelson, die na afloop kenbaar maakte dat de heuvels hem gebroken hadden. "Ik besloot om op mijn eigen zwakke punt vol in de aanval te gaan en te kijken waar het schip zou stranden, ik dacht dat Billy liep te bluffen en had hem nog terug verwacht. Toen ik bovenop (3mijl) omkeek, had ik al een minuut voorsprong o.i.d.". "Ik ben VOLLE bak 12 minuten heuvel op in het zuur gegaan, daarna was het beste er wel af". Paul liep de eerste mijl comfortabel in 4.39, daarna heeft hij niet meer op zijn horloge gekeken.
Paul loopt over 3 week een halve marathon in Fresno, waar hij hoopt onder de 1.06 te duiken. Het parcours in Fresno is glooiend met enkele heuvels, maar na vandaag blijkt alles mogelijk.</p>