Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De warme editie van de AVD cross in Dwingeloo zorgde dit jaar voor vele uitvallers onder de Team 4 mijl atleten. “De AVD cross is voor echte mannen”, aldus Henk Bakker. Marcella Herzog was het hier duidelijk niet mee eens liep net als Henk naar een tweede plek bij de senioren over 5km. Naast 3 uitvallers werd er goed gelopen en was dit voor velen een extra wedstrijdprikkel voor de Plantsoenloop van 2 november.

Mannen 8km
Aan de start van de 8km stonden bij de senioren Henk Bakker, Edwin Slijkhuis, Stefan Wessel en Wilfred van Holst. Stefan en Wilfred begonnen voortvarend aan de wedstrijd en Henk en Edwin begonnen wat rustiger. Na 3km vond Henk de aansluiting met de groep Wilfred en Stefan. Na een kort duel om de positie in het veld moest Wilfred als eerste het onderspit delven en staakte kort daarna de wedstrijd. “Het liep gewoon niet en dan kan ik beter volgende week op de Plantsoenloop het nog een keer proberen”, vertelde Wilfred. Stefan Wessel was even later aan de beurt met flinke steken in zijn zij en staakte voor het eerst in zijn carriere voortijdig de wedstrijd. Henk liep ondanks de uitvallers gewoon een uitstekende 8km en bemachtigde de derde plaats achter Zac Freudenburg en Marco Gielen. Edwin Slijkhuis bemachtigde de vierde plek op ruime achterstand achter Henk.

Bij de junioren liepen Niek Blikslager en Rob ter Burg naar de eerste en tweede plek. Maarten Hindriks moest helaas ook de strijd staken

Vrouwen 5km
Bij de vrouwen was het Marcella die “al ploeterend en zwoegend door het zand” de tweede plek wist te bemachtigen achter de oppermachtige Andrea Deelstra. Op de 4 mijl van Groningen liet Marcella al zien wat voor klasse ze op de weg heeft, maar laat nu ook zien dat ze op de cross ook goed uit de voeten kan. Ze bereidt zich dan ook voor op de NK cross in Tilburg.

Safira Kiewiet viel in dezelfde race net buiten het podium met een vierde plaats. Jolien wist bij de junioren de winst te pakken

Korte cross
Naast de lange afstanden was er ook een sprintcross van 1km. Marlies Huigen liep de twee rondes als één grote versnelling. Met een behouden start wist ze in de tweede ronde het tempo nog op te voeren en kon met wat duwen en trekken zich naar voren wringen en won daarmee het vrouwenklassement.

Onder de mannelijke sprinters was het Wessel van Veenen die zijn eerste positie in de eindsprint niet kon veilig stellen. Desondanks was hij zeer tevreden over zijn optreden.