Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Aan de vooravond van de NK Cross, die volgende week samenvalt met de Warandeloop, kregen zes atleten van Team 4 Mijl vandaag in Nijmegen een pittige wegwedstrijd voor de kiezen. De Zevenheuvelenloop behoort net als de 4 Mijl en de Dam tot Damloop tot een van de najaarsklassiekers van het hardlopen. Onder niet bepaald ideale omstandigheden, het was koud en in begin regenachtig, moesten de lopers zeven heuvelen bedwingen.

Olfert Molenhuis en Marieke Falkmann waren de sterkste atleten van Team 4 Mijl. De laatste keer dat Olfert aan de start stond in Nijmegen was in 2009 toen hij een tijd van 48.05 klokte. Dit jaar snelde hij met zijn tijd van 47.21 naar een 25e plaats in het overall klassement.

Marieke vierde Nederlandse vrouw bij debuut
Marieke maakte met 53.22 en een vierde plek bij de Nederlandse vrouwen haar debuut op het 15 kilometer lange parcours. Na een goed eerste stuk over zeven kilometer kreeg ze het een beetje moeilijk bij een flinke heuvel. “Ik moest Stefanie Bouma en Heleen Plaatzer laten gaan. Na 10 kilometer kon ik mezelf wel herpakken en heb de achtervolging ingezet. De groep lag toen al goed uit elkaar. In de laatste kilometer kon ik Stefanie inhalen, maar het gat met Heleen was net te groot. Erg tevreden met dit debuut, maar volgend jaar zeker onder de 53 minuten.” Drie seconden na Marieke kwam Stefanie Bouma (53.25) over de finish als vijfde Nederlandse.

Persoonlijk record voor Adriaan en Edwin
Bij de mannen deed Adriaan Fransen goede zaken door zijn persoonlijk record met 45 seconden te verbeteren naar 48.01. Zijn plan was om 48.00 te lopen, maar helaas gaf de bruto eindtijd op de finish één seconde meer aan. “Eerste 5 kilometer ging in 16.04, daarna rustig door versneld naar 10 kilometer in 32.03. De laatste 5 kilometer alles eruit om onder de 48 te lopen. Netto 49.57. Erg tevreden over de vlakke race,” aldus Adriaan.

Ook Edwin Slijkhuis liep sneller dan voorheen. Hij heeft laten zien dat zijn trainingen zich eindelijk gaan uitbetalen in positieve wedstrijdresultaten en zette een tijd van 49.49 op de klok. Edwin over zijn race: “Lekker gelopen in Nijmegen. Vlakke doorkomsttijden op een verre van vlak parcours.”

Joris Kampen kon met een iets minder voldaan gevoel terug reizen naar het Noorden. “Het parcours was lastiger dan ik verwacht had. Ik was van plan de eerste kilometers met Edwin te lopen en dan verder in mijn eigen tempo naar hopelijk een tijd onder de 51 minuten.” Door de vele tempowisselingen zakte Joris elke heuvel iets terug en noteerde uiteindelijk een tijd van 51.34.

Monique Elfrink bevestigt goede vorm met dik pr op 10 kilometer

Afgelopen weekend stond Monique Elfrink aan de start van de Sinterklaasloop in Scheemda.
Met als haas teamgenoot Kevin Lek, verscheurde ze het oude parcoursrecord met drie minuten en stelde deze bij van 41.02 naar 38.02.

Monique: “Een echte richttijd was er niet maar mijn pr stond op 39.36 en hier vlak onder eindigen was eigenlijk wel het plan.” Eenmaal gestart verliep de eerste ronde in een tijd van 19.10, in een heel constant ritme. Vervolgens werd de tweede ronde ingegaan en ook hier bleven Monique en Kevin constant lopen. Op het acht kilometer punt ging het tempo omhoog van 3.50 minuten per kilometer naar 3.43 per kilometer en op negen kilometer ging dit zelfs omhoog tot 3.30 per kilometer. Dit resulteerde in een eerste plaats bij de dames, waarmee Monique zeer tevreden was.