Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

GRONINGEN РAfgelopen zondag was het Stadspark van Groningen het decor voor d̩ thuiscross van alle Groninger atleten. De Zac Freudenburg Cross, vernoemd naar een Amerikaanse atleet die rond de jaarwisseling lid was van studentenatletiekvereniging Vitalis, vond dit jaar voor de zevende keer plaats.

Waar normaliter de atleten van Team 4 Mijl hun befaamde trainingsronde op de zaterdagochtend maken, stond er op deze druilerige zondagmiddag een partytent, een ereschavot en een start-/finishboog op het grasveld. De omstandigheden zorgden er voor dat deze wedstrijd als een heuse moddercross beschouwd mocht worden.

Zo ondervond ook Niek, de enige deelnemer namens het team, zijn wedstrijd: “Het parcours was heel erg modderig, je zakte tot voorbij je enkels in de modder. Hierdoor kon je geen snelheid maken en het kostte heel veel kracht. Dit zorgde er helaas voor dat ik niet kon laten zien wat ik in me had.” Ondanks dat de vorm er degelijk is, viel de persoonlijke prestatie dus aardig tegen. In een aardig veld van zo”n 38 deelnemers, ploeterde Niek zich een weg naar een derde plek.
De winst was er voor alumnus Wouter Ploeger, die vorig jaar vaarwel zei tegen Team 4 Mijl, maar desondanks niet geminderd is in zijn trainingsarbeid.