Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Als het buiten guur en bar weer is, wordt het des te meer duidelijk waarom de baanatleten ’s winters naar verre indoorbanen afreizen om een harde 800 meter te lopen. Zaterdag 10 januari gaven 6 van Team 4 Mijl’s 800 meterlopers acte de présence tijdens een instuifwedstrijd in Gent.

Suzanne Voorrips mocht het spits afbijten in de snelste vrouwenserie van de dag. Met gemak won zij deze in 2:14:33, een tijd die haar niet beviel. “Ik had gehoopt dat ik ook zonder tegenstand alsnog wel enkele seconden harder zou lopen. Tussen 200 en 600m heb ik nu teveel laten liggen, dus daar zal de komende wedstrijd de focus op komen te liggen.”

Er werd deze dag bij de mannen door Pierre Antoine Balhan een limietpoging gedaan voor het EK indoor in Praag, maar Balhan had er – helaas voor Wouter – voor gekozen om dit in de 3e mannenserie te doen. In de 1e mannenserie pakte Wouter Ploeger de winst in 1:52:17, nadat het hem op de laatste meters nog even moeilijk gemaakt werd door Jorian Damen. Wouter – die dit seizoen ook op de limiet voor Praag aast – ging tevreden naar huis, hoewel hij achteraf gezien toch graag een poging had gewaagd om achter Balhan en zijn haas aan te sluiten.
Jaap Gerben Vellinga mocht in dezelfde serie starten, en opende zijn indoorseizoen in 1.53.91. “Ik wist niet goed waar ik toe in staat was, en durfde daarom niet tot het gaatje te gaan deze wedstrijd. Over 2 weken ga ik dat in Apeldoorn wel doen nu ik weet waar ik sta!”

In de volgende serie mochten 3 mannen van Team 4 Mijl het elkaar moeilijk maken. Wessel van Veenen trok in dit gevecht aan het langste eind, en finishte in 1:57:85 als 2e in zijn serie. “De race was erg rommelig en ik ben 3 keer bijna gestruikeld. Door een te laag tempo kon ik niet echt lekker mijn pas maken. Ik versnelde de laatste 300m maar er was al teveel tempo verloren voor een mooie eindtijd.”
Joshua Koning liep voor de 2e maal een 800meter, en deed dit in een klein PR van 1:58:14. “Voor nu ben ik hier redelijk tevreden mee, maar ik voel dat ik volgende keer in een betere serie nog een stuk harder zal kunnen.” Bram Buigel stelde zichzelf teleur met een eindresultaat van 1:58:49. “Ik voel dat er een goede basis ligt, maar in deze wedstrijd miste ik al vanaf de start kracht en explosiviteit. Ik zat er al snel mentaal doorheen en kon hierdoor niet diep genoeg gaan.”

Over twee weken zullen alle bovenstaande atleten weer in actie komen op de 800 meter in het Omnisport van Apeldoorn.