Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op de thuisbaan zijn de atleten van Team 4 Mijl traditiegetrouw in grote getale aanwezig. Ook dit jaar stond er een grote groep aan de start van de 800m tijdens de Noordelijke Atletiekbokaal.

Mannen
Bij de mannen was er deelname van maar liefst 11 atleten, verdeeld over twee races. In de eerste race nam Sjors Kampen resoluut de kop, waarachter Bram Buigel en Yannick Akkerman meteen volgden. Het drietal sloeg een gat met de volgers, waaronder Maarten Hindriks en Djurre Hoeksema. Met het opdraaien van de laatste 100m had Sjors nog de leiding maar het was Yannick die op de laatste 30m Sjors voorbij ging en in een nieuw PR (1.59.11) finishte, 0.2s voor Sjors. Bram finishte net boven de 2 minuten. Maarten finishte in 2.06 en Djurre 2.07 waar hij duidelijk niet tevreden mee was.
In de tweede race was Wilfred van Holst aangewezen om als haas te fungeren, hetgeen met een stevige wind geen overbodige luxe was. Stefan Wessel nam meteen stelling achter Wilfred, met daarachter Riccardo Sprong , Rob ter Burg, Brian Kamstra, Jaap-Gerben Vellinga en Wessel van Veenen. Na 600m zat het werk voor Wilfred er op en ging Stefan de laatste 200m in met Riccardo en Jeroen Vochteloo op zijn hielen. De laatstgenoemden leken in een zetel te zitten voor de overwinning, maar Stefan wist op de laatste 100m toch afstand te nemen en te winnen in 1.54.57. “Het liep geen moment lekker vandaag en de tijd is niet goed, maar winst is winst” aldus Stefan. Riccardo werd tweede in 1.54.92, 1 honderdste voor Jeroen Vochteloo. “Het was weer genieten geblazen, zo’n seizoensopening geeft de burger moed” zei Riccardo, die na een slechte winterperiode weer goed op weg is.
Rob ter Burg werd vierde in een nieuw PR van 1.55.25, vlak voor Brian Kamstra en Jaap-Gerben Vellinga. Wessel van Veenen kwam dicht bij zijn PR met 1.58.64. “De eerste ronde ging me net iets te hard, maar wel lekker vlak gelopen” aldus Wessel.

Vrouwen
Bij de vrouwen was er ook een haas van dienst in de persoon van Marieke van der Zee. Suzanne Voorrips en Marlies Huigen volgden en scherp en na 500m nam Suzanne over en versnelde sterk tegen de wind in. Marlies kan goed volgen en bleef bij Suzanne tot 700m. Daar bleek Suzanne over de langste adem te beschikken en won in 2.14.50 “Vlak gelopen, tijd valt een beetje tegen maar het was een goede race” sprak een tevreden Suzanne. Marlies liep 2.15.76 en bleef daarmee boven haar PR, maar liep een goede race.
Jolien de Waard liep mee in dezelfde race, gelijk vanaf het begin vanuit het achterveld. Zij finishte als zevende in een tijd van 2.25.
Later op de avond liep Inge Bootsma de 400m. Ze werd derde in haar serie in 62.44 waarmee ze ruim twee seconden boven haar persoonlijk beste tijd bleef.

Tartletos Loopgala – Wageningen
Elisa de Jong kwam eerder in de week op woensdagavond in actie in Wageningen op de 5000m. Achter de haas kon ze ontspannen op het juiste tempo mee richting een tijd rond de 17.10. “Het voelde erg sterk en liep gemakkelijk, tot 2 rondes voor het eind” aldus Elisa. In de laatste twee rondes moest ze dan ook wat toegeven op haar streeftijd, maar met 17.16 was ze erg tevreden en wist bovendien te vermelden dat ze genoten had van haar race.