Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Terwijl de meeste mensen nog thuis zaten uit te buiken van twee dagen kerstdiners, kozen verschillende lopers ervoor om alweer hun loopschoenen aan te trekken. Onder deze groep lopers behoorde ook Fabian ten Kate. De atleet van Team 4 Mijl stond aan de start van de 25e editie van de Derde Kerstdagloop te Arnhem.

Al vrij snel na het startschot kwam Fabian alleen op kop te lopen. Het parcours bestond uit één grote ronde van 21,1 km met daarin ruim 180 hoogtemeters. Gelukkig was Fabian goed voorbereid op deze glooiingen van het landschap: mede dankzij de verschillende heuvelachtige wedstrijden en de trainingsstage op Lanzarote kon hij de hellingen goed bedwingen.

Na 15 km solo op kop te hebben gelopen, lag Fabian op schema voor een tijd van 1.11. Helaas zat het venijn in de staart: de laatste 3 km van de wedstrijd bleek namelijk onverhard te zijn. Uiteindelijk snelde hij naar een tijd van 1.13.08. Dit is, ondanks het verval in de laatste kilometers, een nipt PR van 6 seconden. Het gat wat hij sloeg met zijn achtervolgers bedroeg uiteindelijk een kleine 3 minuten.

Fabian toonde zich tevreden met het behaalde resultaat: “Deze wedstrijd is voor mij een indicatie dat het met de vorm wel goed zit en dat ik op een vlak(ker) parcours met meer concurrentie nog een heel stuk sneller kan zijn.” Voorlopig was dit de laatste lange afstand voor Fabian.Vanaf de jaarwisseling gaat hij zich tijdelijk richten op de 1500 meter, te beginnen met de indoor wedstrijden.