Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Hoewel de meeste Team 4 Mijl atleten zich momenteel klaarstomen voor het naderende crossseizoen, worden er ook op de weg mooie prestaties geleverd. Afgelopen weekend stond een drietal Team 4 Mijl atleten aan de start van de Zuidlaardermarktloop.

5 km
Maarten Hindriks kwam in actie op de 5 km en zag deze wedstrijd als de ideale kans om zijn matige 4 Mijl optreden van vorige week snel te vergeten. Met het afgaan van het startschot besloot de atleet behouden te starten en zijn teamgenoot Malik Jeylani Mohamed te laten gaan. Maarten wist zijn tweede positie in het veld constant te handhaven. Met het passeren van het 4 kilometer-punt werd het de atleet duidelijk dat de podiumplaatsen nog niet waren verdeeld. Maarten slaagde erin het gat met Malik te dichten en wist met een fikse eindsprint zijn teamgenoot te lossen. De atleet sprak na afloop opgetogen: “Ik heb uiteindelijk nog 4 seconden weten te pakken. Een eindtijd van 15.56. is echt prima voor dit zeer bochtige parcours.”

10 km
Edwin Slijkhuis kwam in actie op 10 km. De eerste 5 km kon Edwin mooi oplopen met Maarten, maar met ingang van de tweede ronde moest de atleet het alleen uitvechten. Uiteindelijk wist de atleet met een tijd van 32.51 beslag te leggen op het brons. “De tijd had wel iets harder gemogen, maar het parcours en de wind maakten het lastig voor me.” Gezien de omstandigheden was de atleet uiterst tevreden over zijn optreden.