Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De Nam tot Nam loop, welke eigenlijk in december al op het programma van het Meeus loopcircuit stond, maar toen niet door kon gaan wegens de hevige sneeuwval, kon vandaag wel doorgaan.
Aan de start voor Team 4 Mijl Joris Kampen, Sybren Mulder, Adriaan Fransen en Marieke Falkmann.
De twee eerstgenoemden pakten rap de kop van de wedstrijd en kregen daarbij ook Wim Opten mee. Na enkele keren klop te hebben gekregen was Opten getergd tot op het bot. Halverwege plaatste Opten een Lucky Luke en snelde weg bij zijn schaduw Sybren. Ook moest Sybren toezien hoe de toen nog frisse Joris hem ook passeerde.
Of het de kou, vele kilometers of iets anders was wist Joris niet precies, maar enkele kilometers voor het einde was bij hem de koek op en moest hij lijdzaam toezien hoe Sybren hem alsnog kon voorblijven. Ook ploeggenoot Adriaan, welke het tempo in het begin te hoog vond, kom Joris nog passeren en even vreesde hij zelfs voor Marieke die ook met een opmars bezig was.
Na een relatief rustige start was het Marieke haar opdracht om na 5 kilometer de gaskraan verder op te draaien en te kijken waar het schip zou stranden. Dat deed het schip op 36:25. Een gezien de omstandigheden en de manier van lopen een mooi resultaat. Tevens bleek deze tijd goed voor een overall Dames overwinning voor Marieke.
Bij de Heren senioren was het complete podium in het zwart/oranje voor Team 4 Mijl. Sybren werd 1e in 32:56, Adriaan werd op 17 seconde 2e en Joris moest door zijn laatste zware kilometers 37 seconde prijs geven en werd derde. Maar, Dé overall winst was voor Master Wim Opten in 32:02!