Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Open Fries Kampioenschap Cross
In Appelscha stond de derde cross van het Friese crosscircuit in het teken van het Fries Kampioenschap. Echter ging dit jaar de titel zowel bij de heren als bij de junioren naar drie mannen die buiten de grenzen van deze prachtige provincie woonachtig zijn.

Bij de junioren B won Djurre Hoeksema de cross over 4 kilometer. Djurre, die vorige week tijdens NK Indoor op de 1500 meter genoegen moest nemen met de tweede plek achter Tom Hendrike, wist in Appelscha zijn concurrent wél vlak achter zich te houden. “Ik ben erg blij met deze overwinning, zeker omdat ik Tom de baas was. Natuurlijk had ik liever vorige week van hem gewonnen, maar het gevoel is goed.”

Maarten Hindriks veroverde met een ruime voorsprong de eerste plaats bij de A-junioren. Hij ervoer deze wedstrijd vooral als revanche van zijn NK 1500 meter vorige week, waar hij naar eigen zeggen veel harder had kunnen lopen.

Bij de senioren deed Edwin Slijkhuis goede zaken door met anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee als eerste te finishen over 10 kilometer.

Rietplasrun in Emmen
In Emmen stond Saffira Kiewiet aan de start van een 8,2 kilometer lang crossparcours rondom de Rietplas. Ze omschreef het parcours als zeer afwisselend: “Zandpaden, heuveltjes, gras met modder en een stuk mul strand en dan had je ook nog het lekkere briesje van vandaag erbij.” Zonder enige directe tegenstand liep zij eenvoudig naar de overwinning in 33 minuten.