Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Met nog een maand te gaan tot het NK is het opvallend dat de delegatie van Team4Mijl-ers in Hilversum, ondanks stevige wind persoonlijke records weten te behalen. Van de 8 afgevaardigden keerden er 4 met een persoonlijk record huiswaarts.

800m
Op de 800m bij de vrouwen liep Marlies Huigen een sterke race. De 800m specialiste heeft dit seizoen een uitstap naar de 400m gemaakt, maar liep dit keer toch haar favoriete afstand. Met de opgedane snelheid liep ze en a-typische race voor een 400m loopster. Met 2 bijna identieke rondetijden volbracht ze haar 800m. Met haar 2.10.67 finishte ze keurig vierde in haar race. “Het kan nog harder”, vertelt Marlies. “Ik was te bang om na 500m mijn versnelling volledig in te zetten, want er stond nogal een heftige tegenwind. Je wil dan niet al je krachten verspelen, maar helaas had ik daardoor nog wat te veel over op het einde. Niet stuk en wel een pr.. daar word ik gretig van!” zegt een glunderde Marlies.

Bij de mannen verbeterde Rob ter Burg zijn persoonlijke record naar 1.54.92. “Dit zegt veel over mijn vorm, maar niet zoveel over de tijd die ik kan lopen. De tegenwind werd tijdens de wedstrijd gemeten op -7m/s. Dat is gewoon te veel om echt een top tijd te noteren.”, aldus Rob. Freek Lier heeft na een goede start van het seizoen de smaak niet meer echt te pakken. De eindtijd van 2.00.71 viel wederom tegen.

In de A-race vochten Niek Blikslager en Jaap-Gerben Vellinga een duel uit. Na een geslaagde 800m tijdens de Martini Bokaal, maar helaas een gefaalde tijdwaarneming waren beide atleten erop gebrand hun niveau alsnog op de klokken te zetten. Helaas was ook hier de wind die parten speelde. Beiden liepen een degelijke tijd, waarbij Niek 6 hondersten voor Jaap-Gerben finishte op een derde plek.

400m
Na een geslaagd junioren NK voor Dominique gaat ze gewoon door met wedstrijden lopen. De winst pakte ze in haar serie met een tijd van 61.20. Bram Buigel en Wessel van Veenen blijven altijd rivalen van elkaar. Normaal gesproken vechten ze hun duels uit op de 800m, maar ditmaal werd het de 400m. Helaas werd het een indirect duel, want Wessel liep in de eerste serie naar een tijd van 50.61. Een persoonlijk record. In de tweede serie liep Bram een fractie langzamer met een eindtijd van 50.68 ook naar een persoonlijk record toe.

Al met liep Niek naar een derde plaats in het algemeen klassement toe en vielen Jaap-Gerben, Marlies en Wessel net buiten het podium met een vierde plek. Bram werd vijfde.

Brussel Grand Prix
Wouter Ploeger benaderde in België zijn pr op 3 tienden. Met zijn eindtijd van 1.49.18 laat hij voor de tweede keer op rij zien dat hij een hoog niveau heeft. Met zijn tijd werd hij 6e in het internationale veld.