Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het gros van de atleten van Team 4 Mijl is afgelopen vrijdag met Primavera Reizen vertrokken met naar de Portugese zon voor een trainingsstage in de kustplaats Monte Gordo.

Een enkeling van het teamblijft hier in het frisse Nederland. Maar ieder nadeel heeft z”n voordeel, want dit gaf Wessel van Veenen en Freek Lier de gelegenheid om namens het RUG/Hanze ACLO team mee te kunnen doen aan de Batavierenrace.

De beruchte Batavierenrace, uitgegroeid tot “s werelds grootste studentenestafette (175 kilometer), loopt van de Radboud Universiteit in Nijmegen naar de Campus van Universiteit Twente in Enschede. De race bestaat uit 25 etappes; Wessel liep de 21e etappe over 8,8 kilometer, Freek mocht de slotetappe (7,7km) afleggen.

Een flinke uitdaging, vooral mentaal, zo beschrijft Wessel zijn race. “Ik moest 8.8 kilometer lopen en dit was voor mij best een uitdaging. Onderweg misschien wel tien keer gedacht van “ik kan echt niet meer.” Het is echt een mentale strijd zo”n lange afstand.”
Ook was er vlak voor zijn start even wat stress doordat het busje met de lopers aan de late kant arriveerde en de duur van de warming-up beperkt bleef tot 15 minuten. Al met al blikt Wessel tevreden terug op zijn eerste deelname aan de Batavierenrace. Op zijn etappe werd hij uiteindelijk derde, het RUG/Hanze team bemachtigde tevens een derde plaats in het Universiteitenklassement.