Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

“s-Heerenberg – Sinds 1996 wordt er jaarlijks vanuit het pittoreske “s-Heerenberg de Montferland run georganiseerd. Namens Team 4 Mijl namen Thijmen Kupers en Fabian ten Kate respectievelijk deel aan de 7,5 en aan de 15 kilometer.

Voor Thijmen is dit evenement een echte thuiswedstrijd, hij is namelijk opgegroeid in het aan “s-Heerenberg grenzende Lengel. Dat Thijmen nog geen dag terug was van zijn trainingsstage in Zuid-Afrika was geen reden voor de 800 meter specialist om af te zien van deelname. Een jaar geleden liep hij zonder al te veel tegenstand naar de overwinning, dat was dit jaar niet anders. In de eerste kilometers liepen er nog een aantal atleten mee met Thijmen, maar met nog 2,5 kilometer te gaan plaatste Thijmen een versnelling. “Ik liep lekker door en het gat met mijn achtervolgers werd steeds groter. De laatste kilometer heb ik vooral genoten van de heerlijke sfeer.” vertelde hij na afloop aan de redactie. Hij finishte uiteindelijk in een tijd van 23.53.

Bij Fabian verliep de wedstrijd minder voorspoedig. De atleet van Team 4 Mijl voelde zich de hele week al niet fit: “Tot mijn spijt merkte ik al vrij snel tijdens het inlopen dat ik bepaald niet in goeden doen was. Desalniettemin wilde ik het toch nog wel even proberen.” De eerste 3 kilometer probeerde hij nog strak tempo te lopen, maar al gauw kwam hij er achter dat het er niet in zat. “Ik mijn conclusies getrokken en de wedstrijd easy uitgelopen als tempoduurloop. Uiteraard is dat niet wat je wil, maar zeker met het oog op de trainingsstage komende week leek het mij beter het rustig aan te doen, dan te strijden voor een matige tijd.” Voor Fabian stond de klok uiteindelijk stil op 53.30.