Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Drachten/Alphen aan den Rijn/Assen – De zeven Team 4 Mijl atleten die aan de tweede competitiewedstrijd van dit jaar deelnamen, kregen zondagmiddag te maken met warme omstandigheden. Voor de sprintonderdelen heerlijk, maar bij meer dan 4 minuten lopen bleek het wat minder ideaal.

Drachten
In Drachten maakten Lea Jurdzinski, Stefanie Bouma en Fabian ten Kate hun opwachting in de derde divisie. Lea opende de dag met een nieuw pr op de 100 meter in 12.19. Twee uur later deed ze dit nog eens over op de 200 meter met een nieuwe beste tijd van 24.83. Stefanie liep daarna de 3000 meter in 10.52.38. Na een paar rondjes op kop te hebben gelopen, vond ze het tijd worden dat iemand ging overnemen, maar het bracht wat verwarring met zich mee dat ze aan de buitenkant van de baan ging lopen. Door deze manoeuvre ontstond een gaatje die Stefanie niet meer kon dichten. “”De laatste 200 meter kwam er nog iemand voorbij, daardoor 4e en ik ben nog niet gelukkig met de huidige vorm””, vertelde Stefanie achteraf.

Fabian kwam in actie op de 1500 meter voor GSAV Vitalis. Hij vond het niet koud gedurende zijn race. “”het eerste rondje ging in 70, daarna best aardig doorgelopen””, was zijn korte commentaar. Fabian liep naar een 2e plaats in 4.05.09.

Alphen aan den Rijn
Leonie van Vliet deed zondagmiddag in Alphen aan den Rijn mee aan de competitie voor AAV”36 in de eerste divisie. “”Eerst liep ik de 100m, ik hoopte stiekem voor het eerst onder de 12 te lopen, en uiteindelijk liep ik 11.98! Was een goede race, en prima eerste race. Daarna liep ik nog de 200, het gevoel van tevoren was niet helemaal top, door de warmte voelde ik me ook wat moe. Toch was de tijd van 24.28 een dik PR!””. Leonie werd op beide afstanden tweede achter Eefje Boons van Daventria. Ze kijkt uit naar haar volgende wedstrijd in Oordegem aankomend weekend.

Assen
In de derde divisie in Assen kwamen Arjan Roona, Edwin Slijkhuis en Bart Maas (uitkomend voor Ciko “66) in actie. Arjan liep zijn eerste wedstrijd dit seizoen. “Na de wedstrijden in Lisse en Heerenveen gemist te hebben, had ik wel zin om een goede 400m te lopen. Maar het mocht niet zo zijn en de wedstrijd eindigde in een drama, want ik liep namelijk 54.06.””, aldus een ietwat beteuterde Arjan.

Daarna was het de beurt aan Bart en Edwin op de 1500 meter. De temperatuur was inmiddels aardig opgelopen, maar de wind bracht de atleten enige verkoeling. Bart heeft wat trainingsachterstand en verwachtte niet te veel van zijn eerste wedstrijd. In de snelste serie begon hij redelijk achterin het veld, maar hij had niet de kracht om naar voren te schuiven. Met een tijd van 4.28.25 weet hij dat er nog werk aan de winkel is. Edwin kon het hoge aanvangstempo in deze serie maar moeilijk volgen en vond zichzelf na 300 meter terug op de 9e plaats, maar wel in de gewenste doorkomsttijd. De 2,5 seconden die hij op de uiteindelijk winnaar toegaf, bleek toen al aanwezig te zijn. Met de nodige moeite wist Edwin de rondjes vlak te houden, waardoor hij als 3e finishte in 4.07.16. Dat ik hier een pr met vijfhonderdste loop is mooi meegenomen, maar ik ben vooral blij dat ik weer lekker kan lopen, nadat ik afgelopen week Vught moest afzeggen vanwege kuitklachten. Ik hoop deze snelheid mee te kunnen nemen naar de 5000 meter vrijdag in Nijmegen, aldus Edwin.