Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een zestal teamleden kwam tijdens de Warandeloop in actie. Tijdens deze eerste grote test werd wisselend gepresteerd. Anita Looper liep zeer sterk en plaatste zich voor de EK, daar waar Dirk de Heer strijdend ten onder ging in zijn poging om zich te plaatsen. Andere goede prestaties waren er voor Hanneke Schipper en Paul Zwama, terwijl Corine van Beek en Lotte Spraakman teleurstelden. Op de zaterdag was Lotte de enige die aan de start verscheen, maar na een goede start viel zij halverwege de eerste van twee ronden al ver terug. Uiteindelijk kwam zij niet verder dan een 29ste plaats. Op zondag opende Paul een bal met een -in een goed opgebouwde race- 14de plaats. Sjors Kampen startte snel op de korte cross voor mannen en moest de snelle start bekopen met een terugval in het verloop van de race. Ondanks de snelle een start en een opspelende verkoudheid wist hij de race met een sterk eindschot te beeindigen.

In het gala startten bij de vrouwen drie teamleden. Alledrie kozen zij voor een behoudende strategie. Anita liep ondanks het nodige blessureleed in de voorbije maanden opzienbarende sterk en wist in het internationale veld als vierde te eindigen. Hiermee was een ze ruimschoots beste nederlandse en plaatste zich daarmee voor de EK op 12 december in Heringsdorf. Hanneke wist na een rustige start op een keurige tiende plaats (nederlandse klasseringen) te finishen in haar eerste serieuze test van het seizoen, terwijl Corine de wedstrijd na drie van de vier ronden verliet.

In zijn jacht op plaatsing voor de EK ging Dirk vanaf de start mee met de beste nederlanders in de race. Echter na twee van de vijf ronden kon hij het tempo niet langer volgen. Uiteindelijk finishte hij als negende nederlander nog net op het 10 koppen tellende podium voor nederlanders.