Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De internationale warandeloop die jaarlijks plaatsvind is voor menig baan atleet van Team4mijl de uitgelezen kans om zich te meten met de concurrentie van het indoorseizoen of in het geval van Marcella om zich te plaatsen voor het EK cross.

Lange cross
Marcella Herzog had zichzelf een hoog doel opgelegd: kwalificatie voor het EK cross <23. Een lastige opgave gezien de strenge eisen, maar op de trainingen was er niemand die dit onmogelijk achtte. Na een pittige start moest Marcella haar ritme zoeken. "Op de lange rechte stukken kon ik gemakkelijk rollen.. Misschien wel iets te gemakkelijk. De laatste ronde heb ik te laat aangezet en miste daardoor op 1 seconde het podium. De 4e plek is zuur, maar zo"n cross blijft lastig in te schatten." Er wordt door de atletiekunie dit jaar helaas geen Nederlands cross team gestuurd, waardoor Marcella niet naar het EK kan. Korte cross
Op het 2500m lange parcours startten bij de mannen als een van de favorieten Wouter Ploeger. Hij liep in een sublieme tijd naar de 3e plek toe, maar dit zorgde niet voor een tevreden gevoel bij Wouter. “Tactisch heb ik het laten liggen. Ik bleef te lang wachten en reageerde te laat op de beslissende versnelling van de Awal Safayo en in zijn kielzog Richard Douma. Ik heb kwam te laat naar voren en liet het de laatste 100m lopen. Ik kwam voor de winst en dan is de bronzen plek een teleurstelling. Gelukkig was de eindtijd een lichte troost.”

In dezelfde race liepen de toekomstige Groningse 800m toppers van het team. Met 5 1e jaars senioren was het Bram Buigel die zich lang van voren liet zien, maar kon dit niet tot het einde volhouden en werd 36e. Jaap-Gerben Vellinga en Rob ter Burg bouwden hun race wat rustiger op en wisten in deze sterk bezette race respectievelijk de 16e en 24e plek te bemachtigen. Wessel van Veenen en Maarten Hindriks liepen naar een 29e en 45e plek toe.

Suzanne Voorrips liep in de vrouwen race naar een knappe 12e plek toe. Vanuit een verleden als 400m loopster laat ze zien dat ze ook op de overdistance goed uit de verf komt. “Het leek zo lang, maar toen ik aan de laatste 500m begon had ik nog over. Met een goed slotakkoord haalde ik nog 2 meiden in en liep naar de 12e plek toe”, aldus Suzanne. Jolien de Waard had moeite met het eerste harde tempo, maar had bij de finish niet alles kunnen geven. “Misschien mis ik nog wat power om mezelf echt diep te laten gaan,maar ik ben tevreden”