Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Vrijdag 22 mei was in Wageningen het strijdtoneel van de instuif wedstrijden. Deze staan bekend om haar grote aantal deelnemers en het chronoloog dat net zo vaak klopt als dat het Sint-juttemus is. Echter is de sfeer er altijd goed en wordt er hard gelopen. Zo ook vandaag door onder andere Fabian ten Kate die voor het eerste een 1500m in onder de 4 min liep en Maarten die zijn persoonlijk record verbeterde op de 800m.

1500m
Fabian had van tevoren met coach Fokie Cnossen en haar side-kick Sybren Mulder de tactiek besproken. “Voor jou lijkt het het meest optimaal om je tempo zo vlak mogelijk te houden gedurende de gehele race.”, aldus Fokie en Sybren. Zo gezegd zo gedaan. Fabian liep de meest vlakke race van iedereen en begon daardoor achteraan in het veld maar begon in de 3e ronde aan zijn inhaalslag. Zijn eindpositie was 8e in het grote veld en dit was 5 plekken hoger dan vooraf was geprognotiseerd. Een topprestatie en een mooi persoonlijk record van 3.59.39!

Sprint
Op de sprintnummers was het Dominique Veninga die snelheid probeerde op te doen. Met een 100m in 13.23, een 200m in 26.83 en een 400m in 60.96 had ze een bomvol programma. Aan het einde van de avond kon ze met een stel zware benen, maar wel met een tevreden glimlach op haar gezicht naar huis.
Ook Marlies Huigen vertegenwoordigde Team 4 Mijl op de 400m. Zij liep vlak boven haar persoonlijke record naar een eindtijd van 57.95. De snelheid zit er wel in, maar dat verzuren is toch een kunst. Helaas viel er voor mij ook nog een meisje mijn baan in en op zo”n laatste verzurende 100m is een uitwijk manouvre toch wel erg zwaar.

800m
Maarten Hindriks liep in Hoorn nog een 1500m, maar liep nu de 800m om wat snelheid op te doen. “Als je dan een pr op de 800m hebt staan en je bent in vorm, dan ga je die natuurlijk aanvallen!” Aldus een zelfverzekerde Maarten. “Na 400m liep ik 2e, maar het tempo was echt veel te langzaam. Met een doorkomst van 58 seconden pakte ik na 600m de koppositie. Met een goede eindsprint en toch nog iets te frisse benen finishte ik in 1.57.63. Een mooie negatieve split, maar er had meer in gezeten. Pr is pr, dus ik ben tevreden!!” verteld Maarten. Lynn van der Schaaf liep ook een 800m en eindigde in een eindtijd van 2.27.10 als 2e bij de junioren A

5000m
Na 5000m op de weg te hebben volbracht probeerde Malik Jeylani Mohammed het eens op de atletiekbaan. Solo liep hij over de baan zijn rondjes en finishte in een nette tijd van 15.59.18. Een prima tijd, maar Malik droomt al over een tijd onder de 15 min! Met zijn positieve instelling en trainingsinzet zal het de komende tijd alleen nog maar sneller gaan!