Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een stevige wind en koud weer maken de omstandigheden tijdens de 2e track meeting in Wageningen zwaar. Olfert Molenhuis liep als haas een dubbel programma, om zijn teamgenoten Marieke Falkmann en Adriaan Franssen waar mogelijk uit de wind te houden en naar een goede tijd te loodsen.
De eerste twee ronden van Marieke Falkmann op de 1500 meter gingen stabiel in 69 en 70 seconden, waarna een 1000 meter volgde in 2.56. "Dit voelde allemaal erg goed aan, en ik kon goed achter olfert blijven lopen. De laatste 300 meter was het moeilijk om het tempo hoog te houden, maar ik had niet veel verval. Ik dacht dat ik rond 4.20 liep, maar dit viel uiteindelijk wat tegen: 4.21.72. Toch ben ik hier zeker wel tevreden mee en kan ik mij nu rustig op het NK voorbereiden", gaf Marieke na afloop van de race aan. Adriaan Fransen ging van start op de 5000 meter en had verwacht achter Olfert aan naar een tijd rond de 15 minuten te kunnen lopen. Op basis van een aantal goede trainingen werd deze tijd door zowel Adriaan als zijn trainen Eddy Kiemel mogelijk geacht. Al vroeg in de race werd duidelijk dat, mede door de omstandigheden en luchtwegproblemen, deze tijd niet gehaald zou gaan worden. Adriaan gaf echter niet op en weet alsnog met 15.28.55 de tweede tijd van de avond te lopen.
Machteld Mulder ging van start op de 800 meter. Vanwege de gemengde races had zij verwacht mee te kunnen lopen met enkele mannen, maar al snel na de start bleek dat zij er alleen voor stond. In een solorace zette Machteld 2.08.45 op de klokken. Een knappe prestatie wanneer je al het kopwerk alleen moet doen. Andrew Larasen was voorafgaande aan de race positief over zijn vorm. Met een goed gevoel ging hij van start op de 1500 meter, maar eindigde in een ietwat tegenvallende tijd van 4.02.40. Gezien het goede gevoel had Andrew verwacht vandaag zijn persoonlijk record (3.57.31 gelopen in mei van dit jaar) te kunnen benaderen. Linda Swart werkt in de aanloop van het Nederlands Kampioenschap aan haar snelheid en startte vanavond op de sprintnummers. De 100 meter liep zij in 13.29 seconden en met een straffe tegenwind van -3.0 m/s kwam zij op de 200 meter tot 26.74. Om zijn snelheid te testen liep 800 meter specialist Victor Bouwman vanavond de halve afstand. Op de 400 meter kwam hij tot 50.13 en werd daarmee tweede achter Arjen Bloem (49.79).