Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Apeldoorn – Tijdens de 2e indoor meeting van Sotra stond op het hoogste podium Suzanne Voorrips met de dagprijs. Carlijn Wagenaar stal echter de show voor de Team 4 Mijl-ers met een persoonlijk record van bijna 4 seconden. Jelmer Lenstra en Thomas van Laar lieten de harten van de toeschouwers sneller kloppen met een spannende race over 800m. Het verschil op de meet was 1 honderdste.

800m
Voorafgaand aan de 800 meter bij de mannen werd er al veel gesproken over de A race. Een snelle wedstrijd werd er georkestreerd met de fameuze haas Bram Buigel als tempomaker. Op papier de snelste was Thomas met zijn eindtijd van vorige week in Dortmund. Maar ook Wilfred van Holst, die een sneller persoonlijke record had staan, werd getipt als mogelijk winnaar. Op de achtergrond van deze mannen stonden Jelmer en Wessel van Veenen aan de start, ondanks dat laatstgenoemde afgelopen week ziek was geweest. Vanaf de start pakte Bram de koppositie en liep een stabiele eerste 500 meter, terwijl de rest hem in een lint volgde. Thomas kon daarna voor 100 meter van de koppositie genieten, maar met het luiden van de bel nam Wilfred de koppositie over. Opvallend was dat Jelmer, die zijn eerste wedstrijd van dit seizoen liep, ook nog altijd de twee favorieten volgde. Het duurde tot de laatste bocht, maar toen werd door alle drie de atleten de eindsprint volop ingezet. Zowel Thomas als Jelmer konden Wilfred passeren. Jelmer vanuit de laatste positie opkomend wist in deze slotmeters echter zoveel snelheid te creëren dat hij ook Thomas nog kon inhalen op de finish. Zijn voorsprong was 0.01 seconden. De eindtijd was een mooie 1.51.75. Wessel wist geen rol van betekenis te spelen in de wedstrijd, maar had een goed idee waar de oorzaak lag. “Ik maak me geen zorgen, maar het was jammer dat ik niet kon meestrijden,” aldus Wessel. In de volgende race liep Jelte te Braake met lef. Hij sloeg een gat met zijn achtervolgers door hard te starten. Het resulteerde nog niet in het gehoopte resultaat, maar zijn mentaliteit zal hem ver brengen.

Bij de vrouwen stond wederom Bram Buigel als haas aan de start, want het betrof een mixed race. Ditmaal stond hij klaar voor Suzanne. Na een doorkomst van 59 seconden op de 400 meter en 1 minuut 31 seconden op de 600 meter zag het er rooskleurig uit voor Suzanne. “De slotronde begon uitstekend, maar de laatste 100m verzuurde ik zo erg dat ik mijn snelheid verloor. Ik kom steeds verder op hoog tempo, dus er schuilt hopelijk aan het einde van het seizoen nog een sterke slotronde in mij,” vertelt Suzanne. In de andere reeks liep Carlijn de race van haar leven. Bij de start liet ze zich even niet van voren zien, maar bleef de lopers voor zich in de gaten houden. Zoals ze vorige week al liet zien, beschikt ze een sterke slotronde. Ook ditmaal wist ze haar tempo goed vast te houden. Het resulteerde ditmaal in 2 minuut 13 seconden, een verbetering van haar pr van bijna 4 seconden. Een glimlach van Carlijn van oor tot oor was het eindresultaat. Van deze prachtige prestatie konden ook de andere teamgenoten erg genieten.

60m en 200m
Uitkomend op de 60 meter liep Leonie van Vliet wederom een persoonlijk record. Ze wist haar tijd van vorige week met 5 honderdsten te verbeteren en finishte in 7.87. Op de 200m zat er vandaag voor de sprintsters van Team 4 Mijl helaas niet zoveel muziek in. In respectievelijk 25.65, 26.17 en 26.37 zetten Leonie, Dominique en Lea in 3 verschillende series de klok stil.

400 meter
Dominique Veninga en Lea Jurdzinski streden vandaag over een van de meest spectaculaire indoor afstand, namelijk de 400 meter. Op hoge snelheid het eerste rondje in eigen banen lopen, gevolgd door 50 meter waar invoegen in baan 1 een kwestie is van leven of dood, wat afgesloten wordt met een slotronde waarbij de verzuring tot uit je oren komt maar er niet verslapt mag worden. Voor Dominique werd het wederom een goede race, maar een persoonlijk record mocht het nog niet zijn. Ze finishte nipt boven de 58 seconden te blijven. Ze bleef 0.3 seconden voor de nummer twee in haar serie. Dit betekende voor de tweede maal winst dit seizoen. Lea kon haar optreden in Apeldoorn helaas niet herhalen. Het leverde een eindtijd van 63.57 seconden op.

1500m en 3000,
Op de 1500m was Maarten Hindriks de vaandeldrager van het team. Na een week van ziekte was de Assenaar benieuwd wat hij vandaag kon presteren. Helaas was een eindtijd van 4.01 niet genoeg om hem tevreden te stellen. “Ik dacht dat ik nog 2 rondes moest toen de bel klonk en daardoor heb ik voor mijn gevoel niet alles uit deze race gehaald.”
Jolien de Waard en Ellen Jansen stonden aan de start van de 2e serie van de 3000m. De eindtijden van 10.25 en 10.41 waren voor beide dames niet om over naar huis te schrijven. Jolien: “Ik had het gevoel dat ik mezelf geen pijn kon doen vandaag. Het voelde best makkelijk maar ik kon niet blijven pushen.” Ellen begon zoals afgesproken op een strak schema. De eerste 1500m ging dit goed, maar helaas bleek het tempo te hoog te liggen om het 15 rondes vol te houden. “Ik had niet gedacht dat ik hier de sterren van de hemel zou lopen maar dat het op zo”n desillusie uit zou draaien had ik niet verwacht.” aldus een diep teleurgestelde Ellen. “Gelukkig ging mijn 2e wedstrijd vorig jaar ook vele malen beter dan de eerste!”