Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Thijmen Kupers liep in Ierland het WK-limiet. Hij liep een tijd van 1.46.78 en won daarmee ook de wedstrijd.

In de op papier sterke race zou het tempo gezet worden op een tijd onder de 1.47. Mark English en Alex Rodriguez waren de grootste tegenstanders met snellere pr”s dan Thijmen.

Na een snelle start nam Thijmen positie achter Mark English en de haas. “Het enige wat ik dacht was volgen, volgen, volgen. Na 500m liep het eigenlijk nog steeds soepel ook al merktte ik wel dat we echt goed op tempo waren. In de laatste ronde wist ik dat ik kon winnen. Met een goede sprint stonde de klok stond stil op een 1.46!! Wat gaaf dacht ik alleen maar!” Volgende week loopt Thijmen een wedstrijd in Gent waar wederom voor een snelle tijd gelopen wordt.

Luxemburg
In de internationale meeting in Luxemburg was Team 4 mijl met 4 atleten vertegenwoordigd op de 400, 800 en 1500m. Met Marit Dopheide, Suzanne Voorrips, Jasper Sinnema en Wilfred van Holst aan de start kon echter alleen het koppel Marit en Jasper, ook wel Doppie en Joppie, terugkijken op een goede wedstrijd.

Marit liep een week eerder in Apeldoorn met een vliegende start naar een tijd van 55. Ditmaal startte ze voorzichtiger en kon de laatste 200m goed doorlopen en finishte een seconde sneller met 54.00 seconden. “De stijgende lijn zit er in ieder geval in”, aldus Marit.

Wilfred die eindelijk terug is van zijn blessure jaren startte sterk zijn seizoen in Apeldoorn. Helaas was de 1500m niet wat hij ervan verwacht had. Na een soepele 800m doofde het vuur en ging het bergafwaarts. De oorzaak is nog onbekend, maar vol goede moed zei Wilfred: “De 800m gaat in ieder geval goed, dus dan gaan we daar gewoon mee door.”

Jasper liep in Luxemburg sterk naar een beste seizoenstijd toe in een race waarin hij wederom het spreekwoordelijke haasje was om het kopwerk te verrichten. “Een goede laatste ronde zorgde voor een goed gevoel aan deze wedstrijd.”

Suzanne had weinig woorden nodig om haar 800m race te beschrijven. “Het ging extreem slecht” en met een tijd van 2.17 kijkt ze dan ook maar vooruit naar de komende wedstrijden.