Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen weekend werden er in het Omnisport in Apeldoorn tijdens de PEC indoor door diverse Team 4 Mijl atleten schitterende prestaties neergezet. Zo opende Thijmen Kupers zijn indoorseizoen als haas, Suzanne Voorrips wist haar PR in een ijzersterke race aan te scherpen tot 2.07.89 en deed Wouter Ploeger een overtuigende aanval op de EK limiet.

800 meter vrouwen
Suzanne Voorrips zette misschien wel de meest overtuigende prestatie van afgelopen weekend neer. Gehaast door Marlies Huigen wist de atlete haar pr met maar liefst 3 seconden aan te scherpen. Huigen kwam de eerste 400 door in 59.2, waarna Voorrips zonder veel verval kon doorlopen. Van te voren wist Voorrips dat ze sterk genoeg was om haar pr van 2.10.78 te verbreken, maar van een scenario als dit had ze alleen kunnen domen. “Wat een fantastische wedstrijd en wat een heerlijk gevoel!” sprak de atlete na afloop verheugd.

800 meter mannen
De prestaties op de 800 tonen aan dat Team 4 Mijl dit jaar over een ijzersterke delegatie 800-lopers beschikt. Joshua Koning wiens atletiekcarrière nog in de kinderschoenen staat mocht zaterdag de spits afbijten. Met een tijd van 1:57.11 verbeterde hij zijn slechts 7 dagen oude pr. Wessel van Veenen mocht van start in de vierde serie en kon tot 550 meter goed achter de haas aan. Hij kon het tempo vasthouden en wist met een mooie tijd van 1.54.4 zijn serie te winnen. Bram Buigel en Jaap Gerben Vellinga gingen in de vijfde serie de strijd aan met elkaar. Buigel die na de start kordaat de kop pakte wist zijn serie met een nieuw indoor pr van 1:53.57 te winnen, niet ver daar achter werd Vellinga tweede in 1:53.89.
Voor de start van de laatste 800 meter serie nam de spanning in het Omnisport voelbaar toe. Wouter Ploeger had zijn zinnen gezet op een startbewijs voor het EK indoor en bleef uiteindelijk slechts zeventiende van de limiet verwijderd. Hoewel hij ogenschijnlijk bij de start wat heeft laten liggen, liep de atleet een sterke en overtuigende race. Thijmen Kupers fungeerde als haas en wist het juiste tempo te maken. Ploeger werd uiteindelijk tweede in 1.49.73, net achter Tony van Diepen (1.49.47).

400 meter vrouwen
Na haar succesvolle haaswerk van zaterdag zag Marlies Huigen de 400 als een test. Ze wilde hard starten en kijken waar het schip zou stranden. “Ik opende echt hard. Ik kon mooi de koppositie pakken en proberen door te trekken.” Op het 300m punt kwam de verzuring echter hard aan waarna Huigen uiteindelijk als tweede finishte in een tijd van 57.89. Susanne Voorrips werd eerste in deze serie en wist haar 400 pr te evenaren. Hoewel ze naar eigen zeggen vanaf de start in een te trage pas zat, zette ze klok stil op een mooie tijd van 57.68. Het optreden van Henderyke Wonink bij de meisjes A was eveneens overtuigend. De voormalig meerkampster liep een mooie race en finishte in 58.93. Danaid Prinsen mocht van start in de laatste en snelste serie. De atlete die net hersteld was van een flinke griep liep naar een tijd van 57.07 en was daarmee niet tevreden. “Er moet nu eerst een paar weken hard getraind worden” aldus Prinsen.

400 meter mannen
Ook Bram Buigel en Wessel van Veenen gingen een dag na hun 800 meter optreden van start op de 400. Bram werd derde in zijn serie en bleef met 51.80 meer dan een seconde boven zijn pr. Wessel van Veenen had de opdracht gekregen om in zijn serie hard te starten en de kop te pakken. Helaas stond de atleet in de laatste 100m geparkeerd en werd hij eveneens derde in zijn serie: “52.32 is een aardige tijd, maar ik had op meer gehoopt.”

200 meter vrouwen
Voor Marlies Huigen bestond afgelopen weekend uit een weekend vol met mooie trainingsprikkels. Slechts 2 uur naar haar sterke 400 meter optreden kwam zij opnieuw in actie op de 200. Onbevangen en niet wetende wat zij kon liep ze naar een tijd van 26.28. “Het laatste rechte stuk was pittig maar het gaf me een ontzettend goed gevoel dat ik dit weekend zulke tijden heb neer kunnen zetten.” Bij de meisjes A liep Dominique Veninga een sterke race. Zij werd derde in haar serie in een tijd van 27.22.

1500 meter mannen
Op de 1500 meter wist Maarten Hindriks zichzelf ongelofelijk te verassen. In overleg met coach Sybren, was de tactiek om voorin mee te lopen. De eerste twee ronde gingen als vanzelf en bij 1100 meter zette Hindriks een versnelling in die niemand kon pareren. De atleet liep weg bij de rest en met een laatste ronde in 60 seconde finishte Hindriks in 4:04.95, een pr van bijna 3 seconde.