Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Brussel – Nadat Jaap-Gerben vorige week zijn eerste Diamond League mocht starten was het deze
week de beurt aan Suzanne Voorrips. Dankzij haar succesvolle seizoen, waarbij ze haar persoonlijke record met bijna 3 seconden wist te verbeteren, wist de uitnodiging voor Brussel haar voordeur te bereiken. Met een goed opgebouwde race wist ze nog net op het podium te belanden. Haar voorsprong bedroeg slechts 0.01 seconden.

Ik had mijn wedstrijdseizoen al in juli beëindigd en was na een korte vakantie alweer begonnen met mijn opbouw voor het volgende seizoen. Na 3 weken conditietrainingen kreeg ik het bericht dat ik in de beloften race van Brussel mocht lopen. Dit was een grote eer en het leek mij zo gaaf dat ik deze kans met beide handen greep. Ondanks het gebrek aan specifieke trainingen hoopte ik een goede eindpositie te kunnen realiseren.

Doordat Suzanne al veel met duur tempo”s bezig was geweest koos ze er niet voor om hard te starten. Het accent lag daarom dan ook op het tweede deel van de race. Na het vallen van het startschot schaarde Suzanne zich in de tweede groep. De voorste 2 dames wilden in 58 openen, wat ze op dit moment echt te hard vond. Vanaf 400 meter nam Suzanne het initiatief. Nadat ze twee plekken op was geschoven tussen 400 en 600 meter lag ze op een vierde positie. Met nog 100 meter te gaan haalde ze de nummer 3 in, maar de gehele wedstrijd lag Danaïd Prinsen op de loer. Vanaf de start had deze zich als de schaduw van Suzanne mee bewogen en op het laatste rechte stuk plaatste ze eindelijk haar versnelling. Het werd een strijd tot de finish, waarbij de winnares niet met het blote oog te zien was. Na het bekijken van de foto finish bleek Suzanne echter met een laatste kracht inspanning de derde plek opgeëist te hebben. Haar eindtijd bleek een nette 2.07.83 te zijn.