Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Oordegem – Voor de tweede maal dit jaar daalde een grote afvaardiging van het Team 4 mijl af naar het Putbosstadion in Oordegem. De keiharde baan staat bekend als een pr-maker. Vier atleten verbeterden deze dag hun pr’s. Suzanne Voorrips deed dit een uiterste poging om onder de 2.07 te duiken, maar kwam 3 hondersten te kort. Echter plaatste ze zich daarmee wel voor de Universiade

800m
Bij Joshua Koning regent het dit jaar persoonlijke records. Dit, omdat hij pas dit jaar is begonnen met atletiek en bij elke wedstrijd beter zijn krachten weet te verdelen over de 800m. Na 300m liep hij resoluut van positie zes naar plek vier in de wedstrijd. Echter na het 500m punt versnelde de voorste drie atleten hard door. Joshua wachtte nog even met zijn eindsprint en wist op het laatste rechte stuk al zijn concurrenten te verslaan. Met een mooie winst en een tijd van 1.54.72 boekt hij weer een mooie vooruitgang.
Mike Meijer liep in de serie erna ook naar een persoonlijk record van 1.58.79 en een nette zesde plek.

De strijd der titanen binnen het team onstond tussen Jaap-Gerben Vellinga en Bram Buigel. De laatst genoemde trok uiteindelijk aan het langste eind. Met Jaap-Gerben die het initiatief nam vanaf de start volgde Bram hem op de voet. Vervolgens haalde Bram in de laatste ronde Jaap-Gerben in en finishte uiteindelijk met een voorsprong van 0.12 seconden op Jaap-Gerben. De eindtijden waren respectievelijk 1.52.87 en 1.52.99 voor Bram en Jaap-Gerben.

Wouter Ploeger liep een erg sterke race onder de omstandigheden. Na 300m ontstond er namelijk een valpartij voor Wouter. Hij sprong over het hoopje mensen heen, maar verloor zijn ritme. Hij liep een behoorlijke achterstand op in de volgende 300m daardoor, maar met een sterke eindsprint wist hij in de laatste 200m van positie zeven naar de derde plek te sprinten. “Als ik in zo’n race een seasons best weet te lopen gaat het met het fysiek wel de goede kant op.”, concludeert Wouter.
Wessel van Veenen liep geen goede wedstrijd en finishte ver boven zijn pr. “Ik heb te vroeg, te veel energie verbruikt en toen was het de laatste 100m op. Een leermomentje voor de volgende keer”, vertelt Wessel.

Marlies Huigen liep ook een seasons best op de 800m. Een eindtijd van 2.12.46 is twee seconden sneller dan haar vorige 800m. De eindtijd is echter extra goed, doordat ook bij Marlies er een valpartij ontstond. Ze bleef nog net op haar benen staan en kon vervolgens ook nog sterk finishen. “Ik ben blij dat de stijgende lijn erin zit! Ik hoop volgende week ook de 400m weer sneller te lopen dan de vorige keer”, vertelt een enthousiaste Marlies

1500m
Maarten Hindriks verpulverde zijn persoonlijke record met bijna 4 seconden. Hij begon achteraan in zijn serie en kon mooi meelopen in het veld. “Een geweldige serie waar ik behouden startte en elke ronde perfect vlak 63 seconden liep. De laatste ronde nog veel mensen ingehaald en met een slotronde van 62 seconden kwam er een tijd onder de 4 minuten op de klok. Dik eronder zelfs, want met 3.57.60 was dit mijn eerste keer onder de 4 minuten! Heel gaaf!”, aldus Maarten.

Sofie Lovdal liep een iets mindere 1500m. Met 4.39 liep ze zo’n 4 seconden langzamer dan vorige week. De oorzaak hiervoor kon ze niet aanwijzen, maar daarom is er ook geen reden tot zorgen. “De trainingen gaan goed en dan komt het in de wedstrijd het er ook vanzelf wel uit”, zegt een nuchtere Sofie.

400m
Dominique Veninga verbeterde voor de tweede maal haar pr op de 400m. Een tijd onder de 59 seconden komt daardoor steeds dichterbij. Danaïd Prinsen kon tijdens haar 400m niet echt vlammen. Een eindtijd van 56.11 was dan ook nog ver verwijderd van het limiet voor de EK voor junioren.