Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Groningen – >Op 30 mei vond de Lauwersloop plaats. Dit is een studenten estafetteloop vanaf Leeuwarden en gaat via Lauwersoog naar Groningen. Op vier verschillende etappes deden team4mijl atleten mee en op alle afstanden wisten zij de beste tijd te klokken.
Rob ter Burg had de eer om de slot etappe te mogen lopen. De vrouwen startten 5 minuten eerder op het 6.7km lange parcours en het is aan de mannen om ervoor te zorgen dat ze deze inhalen voor de finish. De eer van de eerste aankomst kan zo door zowel een vrouw als man worden behaald. Rob wist op 800m voor de finish de voorste vrouw in te halen en werd daarmee leider in de wedstrijd. In een strak tempo liep hij relatief gemakkelijk naar de winst toe in een eindtijd van 23.02.

Edwin Slijkhuis liep voor het Vitalis team mee en liep een etappe van 7.4 km tussen Baflo en Onderdendam. Met een tijd van 23.18 deed hij dit zeker niet onverdienstelijk en een tempo van 19km/h gemiddeld is dan ook erg goed. Binnenkort probeert Edwin zijn vorm te benutten tijdens een 5000m op de baan. Het doel is een tijd onder de 15 minuten.

Ook Frank Blikslager en Fabian ten Kate liepen voor het Vitalis team en hielpen met hun overwinningen het team naar de overwinning.

Utrecht – Op de avond voor Oordegem was er een trackmeeting in Utrecht. Fabian ten Kate liep voor wat hij waard was onder slechte omstandigheden de 3000m. Elisa de Jong en Lynn van der Schaaf konden tijdens de koude en winderige omstandigheden op de 800m ook geen bevredigende prestaties leveren.

3000m
Op de 3000m liep Fabian ten Kate een uitstekende eerste 2 kilometer. Met strakke rondjes van 69 werd het in de laatste kilometer te zwaar. Hierdoor verloor hij terrein en werd ingehaald. “Het waren zware omstandigheden, maar dat weerhield me er niet van om op pr tempo weg te gaan. Dat je dan stuk gaat is dan soms te verwachten, maar ik heb gestreden.” vertelt Fabian als hij terugkijkt op zijn wedstrijd.

800m
Elisa de Jong liep op de 800m een wat chaotische race. Met nog weinig race ervaring op zak liep ze naar een eindtijd van 2.22. Elise keek terug op de race en zei: “Ik weet dat ik een stuk harder kan. Een maand geleden liep ik nog harder en dat was op racers. Het kwam er vandaag gewoon niet uit. De wind speelde zijn parten, maar het raceverloop moet ik vooral weer onder de knie krijgen.!”

Lynn van de Schaaf liep na een prima openingsronde geen overtuigende slotronde. “Ik kon mezelf niet echt pijn doen en dat leverde vandaag 2.32 op”, aldus Lynn.