Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

UTRECHT – Vrijdagavond 15 juli vond de vierde Runnersworld Trackmeeting van Utrecht plaats. Volgens de organisatie kon de wedstrijd als volgt worden samen gevat: “Heerlijk zonnig weer, 651 inschrijvingen, stands van de Runnersworld en Herzog, lekkere muziek, een goed gevuld paviljoen en mooie prijzen mogelijk gemaakt door sponsor Runnersworld.”
De line-up van Team 4 Mijl bestond uit Dominique Veninga en Henderyke Wonink op de 100- en 200 meter, Bart Maas en Jelte te Brake bij de junioren op de 800 meter, Carlijn Wagenaar op de 800 meter voor vrouwen, Marcella Herzog op de 1500 meter en tot slot het stelletje Maarten Hindriks en Jolien de Waard op de 3000 meter.

100- en 200 meter: Wonink en Veninga eindigen in de top bij de dames
Henderyke Wonink en Dominique Veninga mochten op deze mooie avond het spits afbijten namens Team 4 Mijl. Henderyke kwam op de 100 meter tot een tijd van 12.48 en op de 200 meter tot 25.77. Ze werd hiermee respectievelijk tweede en vierde bij de vrouwen senioren. Dominique liep dezelfde sprintnummers in 12.86 en 26.16. Op beide afstanden wist ze als eerste te eindigen bij de meisjes junioren A.

800 meter: Maas en Ter Brake vierde en zevende bij de junioren; Wagenaar derde vrouw
Op de 800 meter stonden de toekomstige kanonnen Bart Maas en Jelte ter Brake aan de start. Bart snelde naar een nieuw persoonlijk record van 2:00.32, enigszins teleurgesteld dat hij weer net tekort kwam om de grens van 2 minuten te doorbreken. Jelte kreeg de opdracht mee om een solo-race te gaan lopen en schreef zich met een langzamere tijd in. Na een harde doorkomst viel hij het laatste stuk stil en finishte hij in 2:02.29. “Het was een goede ervaring en trainingsprikkel. Volgende week onder de 2?”, aldus een geprikkelde Jelte. De mannen finishten respectievelijk als vierde en zevende bij de jongens junioren A.
Bij de vrouwen senioren snelde Carlijn Wagenaar naar een keurige derde plaats in 2:16.10. Carlijn: “Ik kon mooi mee lopen met de jongens in mijn serie en ben tevreden met mijn tijd na een weekje op vakantie te zijn geweest.”

1500 meter: Herzog loopt nieuw persoonlijk record.
Op de 1500 meter probeerde Marcella Herzog haar persoonlijk record te verbreken. Hiervoor had ze wederom haas Wouter Ploeger ingehuurd. Na keurig haaswerk te hebben verricht, liep Marcella naar een nieuw persoonlijk record van 4:23.97. Hiermee ging ze met de winst aan de haal bij de vrouwen senioren.

3000 meter: Persoonlijke records voor Hindriks en de Waard.
Het slotnummer, de 3000 meter, werd namens Team 4 Mijl bezet door het liefdeskoppel Maarten Hindriks en Jolien de Waard. Bij de mannen snelde Maarten naar een nieuw persoonlijk record van 8:45.85 en werd hiermee vijfde. “Ik liep geen optimale race en weet dat het nog veel harder kan. Toch is het een mooie tijd en ik hoop deze in de toekomst nog fors te kunnen verbeteren”, vertelde Maarten aan de redactie.
Jolien de Waard werd tweede bij de vrouwen in 10:06.28. Zo snel was Jolien nog niet geweest op de 3000 meter maar toch wilde ze harder. Jolien: “Eigenlijk wilde ik onder de 10 minuten lopen maar helaas heb ik de tweede kilometer veel tijd verloren.”
Desalniettemin ging het liefdeskoppel naar huis met twee persoonlijke records. Zoals een oude wijze man ooit zei: “Wat in liefde is gedaan, blijft altijd bestaan.”