Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een grote delegatie van Team 4 Mijl was vrijdagavond vertegenwoordigd bij de vierde Trackmeeting in Utrecht en op dezelfde avond was er ook spektakel in Rhede, waar atlete Marit Dopheide in actie kwam.

Vierde Trackmeeting Utrecht
Nadat er al een grote opkomst was bij de vorige Trackmeeting in Utrecht, was ook deze Trackmeeting drukbezocht. Er waren maar liefst 631 inschrijven, waarbij er zelfs deelnemers uit Zweden en Japan kwamen. Ook Team 4 Mijl was weer sterk vertegenwoordigd op de Atletiekbaan Overvecht.

Wessel van Veenen, Jaap Gerben Vellinga, Rob ter Burg, Suzanne Voorrips en Marlies Huigen mochten zich als eerst van hun sterkste kant laten zien. Op de 800 meter, waar maar liefst twaalf series van start zouden gaan, liepen Wessel en Jaap Gerben in de snelste serie. Beide atleten kregen als opdracht de kop te volgen en zo lang mogelijk proberen mee te gaan. Na een snelle eerste 400 meter, kwamen Jaap Gerben en Wessel respectievelijk uit op een tijd van 1:53.42 en 1:55.33.
In de tweede serie liep Rob naar een nieuwe beste seizoenstijd van 1:57.43 en lijkt zo redelijk op de weg terug te zijn. Ook Suzanne en Marlies liepen de twee rondes van 400 meter en hadden als haas oud-Team 4 Mijl atleet Sybren Mulder aangesteld. De atletes gingen weg op een tijd van 2:09 maar helaas was dit tempo voor allebei nog iets te hoog gegrepen. Suzanne liep uiteindelijk een tijd van 2:11.80. “Dit is geen slecht resultaat en ik heb nu wel een constant niveau te pakken. Op het Nederlands Kampioenschap over twee weken ga ik weer proberen een stap te zetten”, aldus een semi-tevreden Suzanne. Marlies kwam echter totaal niet in de wedstrijd en baalde dan ook van haar tijd van 2:18.84. Volgende week zal ze zich proberen te revancheren in Wageningen, waar ze een 400 meter zal lopen.

Op de 1500 meter stonden zes atleten van Team 4 Mijl aan de start. Bij de heren waren het Freek Lier, Maarten Hindriks en Yannick Akkerman die onder de 4 minuten grens wilden duiken. Geen van hen slaagde in deze missie en het was Yannick die nog het dichtst bij wist te komen. Maar met een tijd van 4:04.27 was hij absoluut niet tevreden. Freek was ook niet op zijn best vandaag en finishte in 4:07.53. Maarten, die in een langzamere serie geplaatst was, wist in een tijd van 4:07.72 over de eindstreep te komen. “Ik was in deze serie aangesteld om het tempo te maken en uiteindelijk wist ik er nog een klein persoonlijk record uit te halen. Maar ik weet dat er nog zo veel meer in zit!”, aldus Maarten die niet tevreden was over het verloop van de race.
Bij de vrouwen liepen zowel Marcella Herzog en Elisa de Jong achter haas Frank Blikslager aan. Marcella wilde graag onder de 4:30, maar finishte in een tijd van 4:30.73. Dit betekent een klein persoonlijk record voor Marcella en een eerste plaats bij de vrouwen. Elisa kon helaas geen potten breken en liep naar een tijd van 4:42.82. Jolien de Waard liep in een langzamere serie naar een tijd van 4:57.04.

Ook op de 400 meter was er nog deelname van Team 4 Mijl. Atleet Jasper Sinnema hoopte hier weer eens een goede wedstrijd neer te zetten. Na een aantal goede trainingsweken, zou dit er toch in moeten zitten. Jasper kwam uit in de snelste serie en snelde naar een tijd van 52.04. Niet de tijd waarop de atleet op had gehoopt, aangezien hij dit ook al eens in een training wist neer te zetten.

Marit Dopheide in actie in Rhede
In het Duitse Rhede, waar de Duitsers uit hun dak gaan en veel internationale atleten bijeenkomen om de competitie met elkaar aan te gaan, kwam Marit in actie op de sprintafstanden. Zowel de 100 als de 200 meter stonden op het programma. Marit liep naar een tijd van 11.79 op de 100 meter en 23.67 op de 200 meter. Marit: “De focus was op de start, aangezien dit vorige week in Oordegem niet goed ging. Ik had het idee dat dit nu zowel op de 100 als 200 meter een stuk beter ging. Echter voelde de rest helaas minder, de grondcontacten voelden lang en ik had op de 200 meter niet de power om door te versnellen.”